Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα δώσει θετικό μήνυμα για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα δώσει θετικό μήνυμα για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας

«Η Ουκρανία είναι πολύ πιο κοντά στο ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής θα δώσει ένα «θετικό και ισχυρό μήνυμα» σχετικά με την ενταξιακή διαδικασία της Ουκρανίας στη Συμμαχία. Όταν ρωτήθηκε αν το ΝΑΤΟ θα απευθύνει πρόσκληση στην Ουκρανία, ο Στόλτενμπεργκ απάντησε ότι «τώρα ολοκληρώνουμε το ανακοινωθέν».

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαι βέβαιος ότι θα είναι ένα θετικό και ισχυρό μήνυμα για την Ουκρανία και την πορεία προς την ένταξη», πρόσθεσε, σύμφωνα με το CNN. «Η Ουκρανία είναι πολύ πιο κοντά στο ΝΑΤΟ, οπότε νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το αντικατοπτρίσουμε αυτό στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Τι είπε ο Λευκός Οίκος για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Θα χαραχτεί«δρόμος μεταρρυθμίσεων για την Ουκρανία», αλλά «δεν μπορώ να δώσω χρονοδιάγραμμα», δήλωσεο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, σε δημοσιογράφους ενόψει της έναρξης της συνόδου κορυφής του NATO στο Βίλνιους. Επίσης ανακοίνωσε συνάντηση αύριο, Τετάρτη, του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Σάλιβαν απέκλεισε οποιαδήποτε άμεση ένταξη της Ουκρανίας στο NATO λόγω της επίθεσης της Μόσχας, σημειώνοντας ότι αυτό «θα οδηγήσει το NATO σε πόλεμο με τη Ρωσία». Επίσης έκρινε ότι υπάρχει «πολλή και καλή θέληση» από την πλευρά των συμμάχων που συναντώνται στην σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους, ενώ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητεί «σαφή ένδειξη» από τους Δυτικούς όσον αφορά τις προοπτικές προσχώρησης της χώρας του στο NATO.

«Το θέμα είναι, ποιος είναι ο δρόμος;», συνέχισε ο Αμερικανός αξιωματούχος. «Πιστεύω ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία», πρόσθεσε, καθώς οι σύμμαχοι εργάζονται πάνω σε ένα τελικό ανακοινωθέν για να βρεθεί διατύπωση που να ικανοποιεί όλον τον κόσμο, εμτέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πέραν του ζητήματος της ένταξης, οι 31 χώρες μέλη του NATO συζητούν μέτρα που αποσκοπούν να εγγυηθούν την ασφάλεια της Ουκρανίας, πέραν της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχεται στη χώρα, η οποία βρίσκεται εν μέσω μιας δύσκολης αντεπίθεσης στις ρωσικές δυνάμεις. Ο Σάλιβαν διευκρίνισε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί κατά την αυριανή συνάντηση του Μπάιντεν με τον Ζελένσκι.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024