Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελεσίγραφο Σκέρτσου στις ακτοπλοϊκές για μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων

Τελεσίγραφο Σκέρτσου στις ακτοπλοϊκές για μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων

Η κυβέρνηση θα ασκήσει πιέσεις για μείωση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Τη λήψη άμεσων μέτρων για τη μείωση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αναμένεται να ζητήσει η κυβέρνηση από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Σπύρος Πασχάλης θα λάβει «τελεσίγραφο» από τον Άκη Σκέρτσο, με σκοπό την άμεση μείωση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Στελέχη του Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι υπάρχει περιθώριο μείωσης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ακόμα και κατά 30%. Ωστόσο το ύψος της μείωσης είναι κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί στη σημερινή συνάντηση.

Κριτική από την αντιπολίτευση

Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι καθυστέρησε αρκετά στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για τον περιορισμό των αυξήσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

«Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού και μόλις τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ θυμήθηκε να ασχοληθεί με τις απαγορευτικές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέργιος Καλπάκης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «δηλώνει «ενοχλημένη» και κάνει παραινέσεις, χωρίς να δείχνει την πολιτική βούληση να παρέμβει δραστικά και με σχέδιο. Καθώς την ώρα που οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει 45%, οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν στα ύψη».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος μίλησε για ένα ισχύον μοτίβο όπου «οι τιμές στην ενέργεια υποχωρούν σταθερά, ο γενικός πληθωρισμός υποχωρεί σταθερά, αλλά βλέπουμε ορισμένα κρίσιμα κοινωνικά μεγέθη να παραμένουν υψηλά».

«Για παράδειγμα, οι τιμές στο ράφι σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα παραμένουν πολύ ψηλά, διευρύνονται. Αντίστοιχα και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Όταν μειώνεται το κόστος στην ενέργεια και δεν μειώνονται ισόποσα ή ανάλογα οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια πρόκειται για μια στρέβλωση» πρόσθεσε ο κ. Μάντζος, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «απρονοησία, αφού δεν το είδε αυτό να έρχεται και δεν το πρόλαβε», αλλά και για αδυναμία ελέγχων στην αγορά.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024