Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιστορική συμφωνία Euroleague – FIBA για τα «παράθυρα» του Φεβρουαρίου

Ιστορική συμφωνία Euroleague – FIBA για τα «παράθυρα» του Φεβρουαρίου

Euroleague και FIBA αποφάσισαν να βάλουν νερό στο κρασί τους και να μην διεξάγουν αγώνες Euroleague πάνω στα «παράθυρα» του Φεβρουαρίου.

H Εuroleague φαίνεται πως προσπαθεί να σεβαστεί τους αγώνες της FIBA και από τη συνεδρίαση των 13 μετόχων της αποφασίστηκε να μην γίνουν αγώνες της, πάνω στα «παράθυρα» του Eurobasket 2025 τον Φεβρουάριο.

Αυτή η ιστορική συμφωνία θα επιτρέψει στους παίκτες της Euroleague να αγωνιστούν με τις εθνικές τους ομάδες και να μην είναι πλέον σε δίλημμα επιλογής μεταξύ συλλόγου και Εθνικής, ούτε να είναι αναγκασμένοι να παίξουν back to back για να εκπροσωπήσουν και τις δύο πλευρές.

Αυτή η συμφωνία θα φέρει αλλαγές και στο πρόγραμμα της Euroleague, μιας και την περσινή περίοδο υπήρχαν 7 «διαβολοβδομάδες» και φέτος αναμένεται να γίνουν 8.

Για το Eurobasket 2025 θα υπάρξουν τρία «παράθυρα» με πρώτο τον Φεβρουάριο του 2024, οπού θα παίξουν όπως αποφασίστηκε και οι παίκτες της Euroleague, το δεύτερο τον Νοέμβριο του 2024 και το τρίτο και τελευταίο τον Φεβρουάριο του 2025.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις δύο πλευρές αναφέρει:

«FIBA και EuroLeague συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023-2024 να μην υπάρξουν στο καλεντάρι παιχνίδια Εθνικών ομάδων και παιχνίδια EuroLeague στις ίδιες ημερομηνίες.

Επίσης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν να συζητάνε για τους επόμενους δώδεκα μήνες, έτσι ώστε να βρεθούν αποδεκτές λύσεις και από τις δύο πλευρές για το καλό του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου μπάσκετ.

Δεν θα γίνουν περαιτέρω σχόλια σε αυτό το στάδιο».

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024