Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Samsung Galaxy S22 vs S23: Αξίζει να κάνετε την αναβάθμιση;

Samsung Galaxy S22 vs S23: Αξίζει να κάνετε την αναβάθμιση;

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα δύο παντοδύναμα smartphones, Samsung Galaxy S22 και S23.

Με την σειρά Samsung Galaxy S έχουν κυκλοφορήσει μερικά από τα καλύτερα διαθέσιμα τηλέφωνα της εταιρείας κολοσσού, με το Galaxy S23 και το Galaxy S22 να αποτελούν δύο από τα πιο κορυφαία Android μοντέλα της premium κατηγορίας. Κι ενώ το Galaxy S23 είναι γεμάτο προηγμένες λειτουργίες και μοναδικά χαρακτηριστικά αξίζει να κάνετε την αναβάθμιση στο νέο μοντέλο, ειδικά εάν αποκτήσετε πρόσφατα το S22;

Samsung Galaxy S22 vs S23

Όπως και να έχει θα τα βρείτε και τα δύο, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε smartphones ενώ θα το παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα του χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε στην Ελλάδα.

Μην ξεχνάτε ότι με το SHOPFLIX.GR οι αγορές σας είναι πιο εύκολες από ποτέ, αφού μπορείτε να αγοράσετε ό,τι κι αν θέλετε με έως και 60 άτοκες δόσεις.

Για μια ακόμα πιο άνετη και απολαυστική εμπειρία shopping κατεβάστε τώρα το νέο app του SHOPFLIX.

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες

Τα δύο μοντέλα έχουν τις ίδιες επιλογές διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου, που σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα 128 GB ή στα 256 GB.

Το Galaxy S22 ήταν ένα από τα καλύτερα 5G smartphones χάρη στην ευρεία συμβατότητά του με το δίκτυο. Συνολικά, το S23 δεν απέχει πολύ από το S22 αλλά έχει μερικές βασικές αναβαθμίσεις που αξίζει να γνωρίζετε, πριν αποφασίσετε.

Hardware και σχεδιασμός

Εάν έχετε ήδη το Galaxy S22, το S23 θα σας φανεί ιδιαίτερα οικείο, καθώς η σχεδίαση και ακόμη και οι διαστάσεις του τηλεφώνου παραμένουν σχεδόν ίδιες με διαφορά ύψους και πλάτους μόλις ένα κλάσμα ίντσας.

Ωστόσο, θα παρατηρήσετε τη μία μεγάλη διαφορά: το εξόγκωμα της κάμερας από το μοντέλο S22 έχει αντικατασταθεί από την πλήρως ομοιόμορφη πίσω πλευρά του, στην οποία ο φακός της κάμερας προεξέχει μόνο.

Το S23 εξακολουθεί να προστατεύεται από τη σκόνη και το νερό όπως ο προκάτοχός του, καθώς και τα δύο τηλέφωνα έχουν βαθμολογία IP68.

Η οθόνη δεν έχει αλλάξει πολύ καθώς και το νέο μοντέλο έρχεται εξοπλισμένο με μια εξαιρετικής ποιότητας οθόνης FHD+ AMOLED 6,1 ιντσών με προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz. Αυτό σημαίνει ότι η κύλιση, τα κινούμενα σχέδια στην οθόνη ή τα παιχνίδια θα φαίνονται πάντα εξαιρετικά ομαλά και ευκρινή, αλλά η συσκευή μπορεί να μειώσει αυτόνομα τον ρυθμό ανανέωσης όταν δεν τον χρειάζεστε.

Η οθόνη του Galaxy S23 γίνεται πιο φωτεινή, προσφέροντας μέγιστη φωτεινότητα 1.750 nits, καθιστώντας την πολύ πιο ορατή στον ήλιο.

Μπαταρία και φόρτιση

Το Galaxy S22 διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 3.700 mAh ενώ το Galaxy S23 περιλαμβάνει μια ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία στα 3.900 mAh, που υπόσχεται περισσότερες ώρες χρήσης μέσα στην ημέρα.

Η νέα συσκευή υποστηρίζει φόρτιση έως 25 W κατά τη φόρτιση με καλώδιο, όπως και ο προκάτοχός του.

Κάμερες

Με τις κάμερες του Galaxy S22 να είναι ιδιαίτερα δυνατές, η Samsung αποφάσισε να τις διατηρήσει και στο νέο S23Η κύρια κάμερα λήψης 50MP στα S23 και S22 χαρίζει γενικά εξαιρετικά αποτελέσματα στις περισσότερες συνθήκες φωτισμού, καθιστώντας την μοναδική για φωτογραφίες και βίντεο σχεδόν επαγγελματικού επιπέδου.

Η υπερευρυγώνια κάμερα 12 MP και στα δύο τηλέφωνα είναι εξίσου καλή, καθώς σας επιτρέπει να χωρέσετε περισσότερες λεπτομέρειες σε κάθε σας λήψη. Αυτές οι δύο κάμερες συνδυάζονται με έναν τηλεφακό 10MP που θα σας βοηθήσει να πλησιάσετε το θέμα σας, προσφέροντας οπτικό ζουμ 3X και ψηφιακό ζουμ έως και 30X.

Η λήψη βίντεο στο Galaxy S23 θα αναβαθμιστεί ελαφρώς, καθώς μπορεί να εγγράψει βίντεο 8K στα 30fps αντί των 24fps που μπορεί να τραβήξει το S22.

Λογισμικό και απόδοση

Το νεότερο Snapdragon 8 Gen 2 στο Galaxy S23 είναι πιο ισχυρό από το Gen 1 που τροφοδοτεί το Galaxy S22. Αυτό όμως δεν σημαίνει, σύμφωνα με την εταιρεία κολοσσό, ότι το Galaxy S22 δεν θα είναι σε θέση να χειριστεί όλες τις εργασίες παραγωγικότητας ή τα παιχνίδια εξίσου καλά με το Galaxy S23.

Όπως και πέρυσι, η νεότερη έκδοση του One UI της Samsung υποστηρίζει κάθε λειτουργία, όποτε το Galaxy S23 έρχεται εξοπλισμένο με το One UI 5.1 (με Android 13). Το S22 κυκλοφόρησε με Android 12 πέρυσι, αλλά έκτοτε έχει αναβαθμιστεί σε Android 13 και One UI 5.0, αν και το 5.1 αναμένεται να έρθει στη σειρά S22 στο μέλλον.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024