Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυξάνονται ανησυχητικά οι πνιγμοί στις ελληνικές θάλασσες - Τουλάχιστον τέσσερις σε μία ημέρα

Αυξάνονται ανησυχητικά οι πνιγμοί στις ελληνικές θάλασσες – Τουλάχιστον τέσσερις σε μία ημέρα

Πάνω από 70 συμπολίτες μας έχουν πνιγεί στις ελληνικές θάλασσες σε λιγότερο από δύο μήνες το φετινό καλοκαίρι.

Τουλάχιστον 340 πνιγμοί καταγράφονται κάθε χρόνο στις ελληνικές θάλασσες ενώ το φετινό καλοκαίρι δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς καθώς περισσότεροι από 70 λουόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε λιγότερο από δύο μήνες.

Μάλιστα μόνο τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους σήμερα Κυριακή σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το MEGA  σε ολόκληρη τη χώρα, τον Ιούνιο, καταγράφηκαν 38 πνιγμοί, ενώ την περίοδο 1 – 9 Ιουλίου, 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό είναι:

  • Έως 60 ετών: 10 λουόμενοι νεκροί,
  • Έως 70 ετών: 13 λουόμενοι νεκροί,
  • Πάνω από 70 ετών: 50 λουόμενοι νεκροί.

Η πλειονότητα είναι άνδρες (46), που εμφανίζονται πιο ευπαθείς σε σύγκριση με τις γυναίκες (27), ενώ οι περισσότεροι είναι Έλληνες (41) και όχι τουρίστες (32).

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι και οι γονείς με μικρά παιδιά, καθώς ένα δευτερόλεπτο διάσπασης προσοχής, μπορεί να είναι μοιραίο.

Νεκρός λουόμενος στη Λάρισα

Το μεσημέρι της Κυριακής, σε παραλία του νομού Λάρισας έχασε τη ζωή του ακόμα ένας άνθρωπος. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το onlarissa.gr, μία 77χρονη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις στην παραλία της Πλατιά Άμμου. Αμέσως της εφαρμόστηκε ΚΑΡ.Π.Α. και με απινιδωτή προσπάθησαν να την επαναφέρουν, δυστυχώς αναποτελεσματικά.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την άτυχη γυναίκα στο Κέντρο Γόννων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Δύο ηλικιωμένοι νεκροί στη  Βόρεια Ελλάδα

Ο τραγικός απολογισμός όμως δεν σταματάει εκεί καθώς σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα ενώ κολυμπούσαν σε παραλίες στη Βόρεια Ελλάδα.

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή «Παχύς» ν. Θάσου, 86χρονη αλλοδαπή. Στη γυναίκα αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενους της παραλίας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Θάσου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Επίσης, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στη θάλασσα σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα. Το περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία των Βρασνών. Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, ο 81χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα και παρά το γεγονός ότι οι λουόμενοι του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες όταν διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μαδύτου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία- νεκροτομή.

Δύο νεκροί και στην Κρήτη

Ακόμα δύο συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στην Κρήτη, ενώ δύο ακόμη παιδιά κινδύνεψαν να πνιγούν. Ειδικότερα σύμφωνα με το neakriti.gr, ένας Ιταλός τουρίστας στου Κοκκίνη και μία αλλοδαπή στην Αγία Μαρίνα Χανίων έχασαν τη ζωή τους ενώ απολάμβαναν το μπάνιο τους, ενώ διασωληνωμένο νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ ένα αγοράκι μόλις 12 ετών που κινδύνευσε να πνιγεί στη Γεωργιούπολη Χανίων.

Στην παραλία Κοκκίνη Χάνι, ο άτυχος άνδρας, ηλικίας 45 περίπου ετών, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Στην παραλία προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, λουόμενοι έβγαλαν στη στεριά τον τουρίστα, ενώ άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, ενώ παρά τις προσπάθειες του πληρώματος του ΕΚΑΒ, ο Ιταλός τουρίστας δεν τα κατάφερε.

Είναι άξιο αναφοράς πως πριν τον θάνατο του τουρίστα στο Ηράκλειο της Κρήτης, χθες Σάββατο μία 78χρονη γυναίκα στα Χανιά βρήκε τραγικό θάνατο παρά το γεγονός πως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024