Σοβαρή είναι η κατάσταση τις υγείας του 12χρονου αγοριού, που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από παραλία της Κρήτης.
Το παιδί έβγαλε στην ακτή ο ναυαγοσώστης με τη βοήθεια λουόμενων ενώ στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να καταφέρνουν να το επαναφέρουν στη ζωή.
Το αγοράκι διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Όπως είπε στην ΕΡΤ ο υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ, Στέλιος Κτενιαδάκης, η κατάσταση του παιδιού χαρακτηρίζεται ως σοβαρή και οι επόμενες ώρες είναι σημαντικές για την εξέλιξη της υγείας του.
Συναγερμός και στο Ηράκλειο
Συναγερμός σήμανε και στον δήμο Χερσονήσου του Ηρακλείου, όπου στη θαλάσσια περιοχή «Κοκκίνη Χάνι» ένας άνδρας, 47 ετών, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη στεριά τον έβγαλαν οι λουόμενοι, ενώ άμεσα στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου επιχείρησε επαναφέρει, τον Ιταλό τουρίστα, ο οποίος έκανε διακοπές στο νησί.
Ο άνδρας στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59