ΣΥΡΙΖΑ: Κρατική αδιαφορία για το θάνατο εργαζόμενου στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
«Δυστυχώς αυτή είναι η εργασία στην Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας, 87 νεκροί την ώρα της δουλειάς στους πρώτους 7 μήνες του 2023», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον θάνατο εργαζόμενου στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
«Ένας ακόμα εργάτης ήρθε να προστεθεί στην μακάβρια λίστα των εργαζομένων που έχασαν την ζωή τους στην ώρα της δουλειάς. Ο Νίκος Λαρεντζάκης, εργάτης στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, χθες το απόγευμα Παρασκευή 7 Ιουλίου, βρέθηκε νεκρός, μόνος και αβοήθητος σε βάρκα, παρότι λόγω καρδιοπάθειας είχε απαλλαγεί από βαριές εργασίες», σημειώνει η Κουμουνδούρου.
Και τονίζει πως η θλίψη είναι ανείπωτη «και τα ερωτήματα βασανιστικά», αναφέροντας τα εξής:
– «Γιατί ο εν λόγω εργαζόμενος βρέθηκε μέσα στον ήλιο να εργάζεται, ενώ ήταν γνωστή η ασθένεια και η απαλλαγή του;
– »Γιατί δεν λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται από την νομοθεσία για την προστασία της Υγείας και ασφάλειας στην εργασία σε περιόδους καύσωνα;
– »Γιατί δεν είχαν διακοπεί, για όλους, τουλάχιστον οι υπαίθριες εργασίες στους χώρους του Ναυπηγείου;».
«Αυτή είναι η εργασία στην Ελλάδα της ΝΔ: 87 νεκροί σε ώρα δουλειάς»
Όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ερλαβικοί είχαν φύγει στις 1:30 το μεσημέρι. Τι συνέβη με τους υπόλοιπους;», διερωτάται.
Υπογραμμίζει πως «το λαλίστατο Υπουργείο Εργασίας για μια φορά ακόμη δείχνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την αδιαφορία του για τις συνθήκες εργασίας, αφού δεν έβγαλε καμία οδηγία για την εργασία σε συνθήκες καύσωνα».
«Η ανεξάρτητη αρχή (ΣΕΠΕ), δεν έπρεπε να εκδώσει σχετική εγκύκλιο οδηγιών και απαγόρευσης εργασιών για τις ημέρες του καύσωνα;», προσθέτει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Για να δούμε ο κ. Γεωργιάδης, θα θυμηθεί, εκτός από φιέστες, ότι είναι υπουργός Εργασίας και έχει καθήκον να προστατεύει την ζωή των εργαζομένων;»
«Δυστυχώς αυτή είναι η εργασία στην Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας, 87 νεκροί την ώρα της δουλειάς στους πρώτους 7 μήνες του 2023», τονίζει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
- ΠΑΣΟΚ: Χρειάζονται εμπροσθοβαρή μέτρα, το πλαφόν στο κέρδος ως χθες η κυβέρνηση το απέρριπτε ως λαϊκισμό
- Η SpaceX του Μασκ ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά «όλων των εποχών»
- Απάτη με sms για δήθεν πρόστιμο της Tροχαίας
- Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αποδεσμεύει 400 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα
- Πλαφόν: Αυτή είναι η λίστα με τα 61 προϊόντα που μπαίνει ανώτατο περιθώριο κέρδους
- Νέα Αριστερά: Η ερημοποίηση της υπαίθρου αποκαλύπτει την πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής

