Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τελευταία επιθυμία του ήταν να δει live τους Coldplay  - Κάτι υπέροχο συνέβη μετά

Τελευταία επιθυμία του ήταν να δει live τους Coldplay – Κάτι υπέροχο συνέβη μετά

To tribute act στα καλύτερά του!

O Στίβεν Φλέι, 60 ετών, είχε μια τελευταία επιθυμία, να δει το αγαπημένο του συγκρότημα, τους Coldplay ζωντανά στο Κάρντιφ της Ουαλίας, παρέα με την οικογένειά του.

Τα εισιτήρια τα είχε αγοράσει από καιρό, ωστόσο η επιδείνωση της υγείας του δεν του επέτρεψε να παραστεί στη συναυλία. Ο Στίβεν είχε όγκο στον εγκέφαλο.

Στο άκουσμα της είδησης αυτής, ο Shane Crofts, ο 46χρονος τραγουδιστής των Coldplace, της tribute μπάντας των Coldplay ταξίδεψε 6 ώρες από τη βόρεια Αγγλία στο Weston Hospicecare, το κέντρο περίθαλψης όπου βρισκόταν ο Στίβεν.

Σημειώνεται πως ένα tribute act, ή μία tribute μπάντα είναι όταν ένα μουσικό συγκρότημα, τραγουδιστής ή μουσικός παίζει συγκεκριμένα τη μουσική μιας άλλης γνωστής μπάντας ή καλλιτέχνη.

«Ήταν υπέροχο να βλέπω τον Στίβεν να χτυπά το πόδι του ρυθμικά και να τραγουδά. Και ειδικά όταν τραγούδησα το αγαπημένο του τραγούδι, το ‘Yellow’. Ήξερα ότι υπήρχε πολύ συναίσθημα και έτσι προσπαθούσα να κρατάω τα μάτια μου κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια των παραστάσεων» δήλωσε ο Crofts.

Ο Crofts  αποφάσισε να παίξει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Coldplay, όπως το The Scientist και το Viva La Vida.

«Ευχαριστώ, χαίρομαι που σε γνωρίζω»

«Μίλησα με τον Στίβεν μετά. Μπήκα μέσα και μου είπε ‘ευχαριστώ, χαίρομαι που σε γνωρίζω’ και είχε πολύ καλό κράτημα όταν μου έσφιξε το χέρι. Μου είπαν ότι τραγουδούσε ακόμη και όταν επέστρεψε στο δωμάτιό του» ανέφερε ο Crofts.

«Οπωσδήποτε άξιζε τις 6 ώρες οδήγηση» δήλωσε ο ίδιος στο BBC περιγράφοντας πως οι υπεύθυνοι του συγκροτήματος έλαβαν ένα email όπου παρουσιαζόταν η κατάσταση του Στίβεν και συνοδευόταν από ένα αίτημα για να γράψουν ένα βίντεο για αυτόν και να του το στείλουν.

Αντ΄αυτού ο ίδιος αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι το σπίτι του.

Η αδερφή του Στίβεν, Κέρι, είπε: «Αρχικά, μας ζήτησαν από το κέντρο περίθαλψης να γράψουμε μια λίστα με πράγματα που πάντα ήθελε να κάνει ο Στίβεν. Η συναυλία ήταν η μεγαλύτερη επιθυμία. Εκνευριζόταν κάθε μέρα γιατί δεν πιστεύαμε ότι θα ήταν αρκετά καλά για να μπορέσει να πάει.

»Αλλά όταν ήρθε η πρόταση από τους Coldplace, το πρόσωπο του Στίβεν φωτίστηκε. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος μπορεί να είναι έτσι. Στη σημερινή εποχή, δεν το περιμένεις πια».

Το βίντεο με την μίνι συναυλία που στήθηκε για χάρη του Στίβεν έχει προβληθεί πάνω από 460.000 φορές.

«Ήταν μια τόσο συναισθηματική βραδιά. Ήμασταν στην αυλή, υπήρχαν οικογένειες που κάθονταν τριγύρω και ο Crofts τραγούδησε μερικά πολύ συγκινητικά τραγούδια» δήλωσε ο διευθυντής του Weston Hospicecare, John Bailey.

Ο Στίβεν πέθανε στις 18 Ιουνίου έχοντας δίπλα του όλη του την οικογένεια.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024