Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κρις πάσχει από καρκίνο και αποφάσισε να παρευρεθεί στην κηδεία της

Η Κρις πάσχει από καρκίνο και αποφάσισε να παρευρεθεί στην κηδεία της

Το dresscode ήταν «πεθαίνεις μόνο μια φορά»

Η Κρις Χαλένγκα διαγνώστηκε στα 23 της με καρκίνο του μαστού σε τέταρτο στάδιο. Σήμερα στα 37 της αποφάσισε να διοργανώσει την κηδεία της και να παρευρεθεί σε αυτήν μαζί με όλους τους αγαπημένους της.

Ως κάποια που ζει με καρκίνο του μαστού για 14 χρόνια και έχοντας ιδρύσει μια φιλανθρωπική οργάνωση για τον καρκίνο, έχω πάει σε πολλές κηδείες.

Η πιο πρόσφατη ήταν της φίλης μου της Σάρα. Ήταν μια όμορφη μέρα, είχε σχεδιάσει τα πάντα. Από τα ποτά μέχρι το οκτάωρο playlist, και όλοι θυμάμαι να λένε: «Η Σάρα θα το λάτρευε αυτό!».

Έφυγα και αναρωτιόμουν: «Γιατί περιμέναμε να πεθάνει για να έχουμε αυτή την γιορτή;».

Όπως λέει, από εκείνο το βράδυ άρχισε να σκέφτεται τη δική της κηδεία.

«Δεν θα ήταν καλό να έκανα μια κηδεία πριν πεθάνω, να βάλω το στίγμα μου σε εκείνη την ημέρα και να είμαι εκεί για να την απολαύσω;» δηλώνει στην Telegraph.

Οι προσκλήσεις ήταν μικρά χάρτινα φέρετρα. Μέσα σε κάθε ένα υπήρχε ένας δοκιμαστικός σωλήνας με τεκίλα και μια επιστολή που εξηγούσε σε τι αναφερόταν η πρόσκληση και ότι ο ενδυματολογικός κώδικας  ήταν «πεθαίνεις μόνο μια φορά».

«Η μαμά μου δεν ξαφνιάστηκε πολύ, ξέρει ότι πάντα κάνω τα πράγματα διαφορετικά. Η δίδυμη αδερφή μου, η Μάρεν, θα είναι πάντα υποστηρικτική, είναι ο καλύτερος άνθρωπος που μπορείτε να σκεφτείτε. Η αντίδρασή της ήταν: ‘Λοιπόν, υποθέτω ότι σε βοηθάω να οργανώσεις αυτό το πράγμα!’» περιγράφει η Κρις.

Η Κρις θυμάται να την ρωτάει κάποιος γιατί το αποκαλεί κηδεία και όχι πάρτι.

«Για μένα, έπρεπε να υπάρχει μια αίσθηση επείγοντος εδώ. Δεν νομίζω ότι κάποιοι από τους ανθρώπους που πέταξαν από τον Καναδά, την Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη και τη Γαλλία θα το είχαν κάνει αν το έλεγα απλώς ‘πάρτι’. Όλη η μέρα ήταν αρκετά ξεχωριστή για μένα» εξηγεί.

Η «κηδεία» έγινε τελικά στις 10 Ιουνίου και το παρών έδωσαν 160 άτομα. Η τελετή είχε επίσης ορχήστρα, DJ και αλκοόλ.

Η Κρις στην «κηδεία» της

«Ένας καταπληκτικός φίλος εκφώνησε τον επικήδειο λόγο, το οποίο ήταν ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που έχω ακούσει ποτέ. Άλλοι έκαναν ομιλίες» αναφέρει η Κρις.

Θυμάται πως η ατμόσφαιρα ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, ωστόσο ήταν προετοιμασμένη για αυτό, οπότε είχε φροντίσει να βάλει χαρτομάντηλα σε όλα τα τραπέζια.

«Ήταν πάρα πολύ σουρεαλιστικό, ένιωθα σαν να είμαι σε άλλο πλανήτη» εξομολογείται.

Ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε όλο τον οργανισμό της Κρις, το συκώτι, τον εγκέφαλο και τα οστά. Πριν την «κηδεία» η ίδια αποκαλύπτει πως ένιωθε χάλια.

«Αλλά την ημέρα εκείνη, ένιωσα τόσο καλά. Για κάποιο λόγο, ο καρκίνος μου επέτρεψε να έχω μια μέρα χωρίς πόνο» λέει.

Η Κρις ήταν 22 ετών όταν ανακάλυψε έναν αρκετά μεγάλο όγκο στο στήθος της. Ο γιατρός που την εξέτασε αρχικά το απέδωσε σε ορμονικές αλλαγές. Μόνο οχτώ μήνες αργότερα έμαθε πως πάσχει από καρκίνο του μαστού στο τέταρτο στάδιο, που ήδη είχε κάνει μετάσταση.

«Ποτέ δεν πένθησα την απώλεια της παλιάς ζωής μου. Ποτέ δεν ήθελα παιδιά, ούτε είχα σχεδιάσει το μέλλον μου. Μόλις 22 ετών, πριν από τη διάγνωση ήμουν πολύ αβέβαιη για τον εαυτό μου. Ποια είμαι, τι είναι ζωή… οπότε δεν μπορώ να πω ότι ο καρκίνος δεν μου επέτρεψε να κάνω κάτι», αναφέρει.

«Πολλοί άνθρωποι κυριεύονται από φόβο όταν μιλούν για τον θάνατο. Βιαζόμαστε να σταματήσουμε δύσκολες συζητήσεις και πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε τι είδους κηδεία θέλουν οι άνθρωποι που αγαπάμε», σημειώνει.

Εκείνη την ημέρα «επιτρέψαμε στον εαυτό μας να νιώσουμε ό,τι θέλουμε για τη ζωή και τον θάνατο» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024