Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρό άλογο στην Κέρκυρα: Έντονες αντιδράσεις από τις φιλοζωικές οργανώσεις - «Φωνάζουμε χρόνια για τις άμαξες»

Νεκρό άλογο στην Κέρκυρα: Έντονες αντιδράσεις από τις φιλοζωικές οργανώσεις – «Φωνάζουμε χρόνια για τις άμαξες»

Ζητούν δεύτερη νεκροψία για το ζώο, που ξεψύχησε στη μέση του δρόμου, και καταγγέλλουν ότι υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις με άλογα που κυκλοφορούσαν σέρνοντας άμαξες σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Οργή έχει ξεσπάσει για τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα. Το ζώο απεβίωσε ενώ μετέφερε τουρίστες με άμαξα στους 38 βαθμούς.

Για το περιστατικό παρενέβη εισαγγελέας, ο ιδιοκτήτης της άμαξας συνελήφθη και του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για κακοποίηση ζώου.

Την ίδια ώρα, οι αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων είναι έντονες. Όπως τονίζουν, έχουν υπάρξει υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις με άλογα που κυκλοφορούσαν σέρνοντας άμαξες σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, τα έχουν καταγγείλει αλλά δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς.

«Για το συγκεκριμένο θέμα με τις άμαξες έχουμε πάει πάρα πολλές φορές στην αστυνομία. Φτάσαμε στα άκρα και στον θάνατο ενός ζώου για να μας ακούσει επιτέλους ο κόσμος, γιατί φωνάζουμε χρόνια για τις άμαξες», δήλωσε μιλώντας στο OPEN η πρόεδρος σε φιλοζωικές οργανώσεις Κέρκυρας, Στάμη Τζώρα.

Η κα Τζώρα πρόσθεσε επίσης: «Είχαμε πάρα πολλές φορές περιστατικά, όπου στις 3-4 το μεσημέρι με 40 βαθμούς να κυκλοφορεί άμαξα στο κέντρο της πόλης, πηγαίναμε συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουμε τις απάνθρωπες συνθήκες. Παραβίαζαν το ωράριο και δεν του έριχναν πρόστιμα».

«Μας έχει λυπήσει πάρα πολύ το γεγονός αυτό στο νησί. Δεν θέλουμε αυτόν τον τουρισμό στο νησί. Δεν θέλουμε να βγαίνει χρήμα εις βάρος ζώων», συμπλήρωσε.

Ζητούν δεύτερη νεκροψία

Παράλληλα, εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων ζητούν τη διενέργεια δεύτερης νεκροψίας με δικό τους κτηνίατρο στο άλογο, μετά τα αποτελέσματα της πρώτης, που έδειξαν ότι δεν υπήρξε ίχνος κακοποίησης στο ζώο.

Οι ίδιες οργανώσεις κάνουν λόγο για «κουκούλωμα» των πραγματικών αιτιών της νεκροψίας, υποστηρίζοντας ότι το άλογο ήταν εξασθενημένο από ασθένεια και δεν άντεξε το βάρος της γεμάτης από κόσμο άμαξας και την ακραία θερμοκρασία.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Οργάνωσης, Νατάσα Μπομπολάκη, δήλωσε στο Τhesstoday.gr ότι «το άλογο αυτό ήταν 15 χρονών, πέρασε πρόσφατα βαριά πνευμονία και η καταπόνησή του στον ήλιο το έστειλε στον θάνατο του».

Όπως αναφέρει, η ΠΦΠΟ θα αποστείλει κατεπείγον αίτημα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Εισαγγελία και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας για την διενέργεια δεύτερης νεκροψίας στο ζώο, αυτή τη φορά με δικούς τους κτηνιάτρους.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του αλόγου

Ο βασανιστικός θάνατος αλόγου στην Κέρκυρα προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και σύμφωνα με τις πληροφορίες επικοινώνησε με την Εισαγγελία της Κέρκυρας, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για τις άθλιες συνθήκες παραβίασης των όρων ευζωίας του άτυχου ζώου.

Η απαγόρευση μεταφοράς τουριστών με άλογα, κατά την αυτοδιοίκηση της Κέρκυρας, τουλάχιστον σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η δημοτική αρχή στις αρχές που ερευνούν την ντροπιαστική υπόθεση, ήταν από τις 13.30 το μεσημέρι ως τις 17.00 το απόγευμα.

Ωστόσο, ερευνάται αν ο ιδιοκτήτης του αλόγου τήρησε το απαγορευτικό ωράριο.

Εκτός από την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στον ιδιοκτήτη του ζώου επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 30 χιλιάδων ευρώ, ενώ η εισαγγελική έρευνα αναμένεται να επεκταθεί και στις συνθήκες υπό τις οποίες έχει ο εν λόγω ιδιοκτήτης κι άλλα άλογα που χρησιμοποιεί γι’ αυτό το σκοπό.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024