Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ακροδεξιά με «γραβάτα», το άγχος Βελόπουλου, ο σκοταδισμός της Νίκης και η... «αγάπη μόνο» της Ζωής

Η ακροδεξιά με «γραβάτα», το άγχος Βελόπουλου, ο σκοταδισμός της Νίκης και η… «αγάπη μόνο» της Ζωής

Η πρώτη εικόνα των Σπαρτιατών, της Ελληνικής Λύσης, της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας

Ακροδεξιά ρητορική με μοντέλο… «σοβαρής» Χρυσής Αυγής, ομοφοβικά παραληρήματα, ψεκασμένες θεωρίες, αντιεμβολιαστικές κορώνες, εθνικισμός σε όλο του το μεγαλείο, επιστροφή στο… 19ο και 20ο αιώνα και… αγάπη μόνο.

Απ’ όλα είχε ο «μπαξές» της πρώτης ημέρας στη Βουλή.

Οι προγραμματικές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, με στροφή στο κέντρο και το βάρος στην οικονομία, έδειξαν την πολιτική του ηγεμονία και το γεγονός ότι παίζει χωρίς αντίπαλο.

Από την άλλη είχαμε την σοβαρή παρουσία του Σ. Φάμελλου σε ρόλο… Τσίπρα, την «πρωτιά» του Ν. Ανδρουλάκη που ό,τι κι αν λέει πότε θα χαρακτηρίζεται «δεκανίκι» της ΝΔ και πότε σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ, την πάντα μεστή ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα. Από εκεί και μετά το… χάος, ένα χάος που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού την επόμενη τετραετία δεν θα έχει την εικόνα που είδαμε στη Βουλή την πρώτη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων.

Το πέμπτο κόμμα της Βουλής, οι ακροδεξιοί Σπαρτιάτες, επιχείρησαν από την πρώτη ημέρα να αποδείξουν ότι είναι κάτι άλλο.

Ο επικεφαλής τους, ο… κομαντάτε Βασίλης Στίγκας, σε μια ομιλία «στημένη» και φανερά γραμμένη από κάποιους άλλους, θέλησε να «αποκηρύξει» τον φασισμό και τον ναζισμό προσπαθώντας να διαφοροποιηθεί από το «καύσιμο» που τον έφερε στη Βουλή, δηλαδή τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και του Ηλία Κασιδιάρη.

Βεβαίως δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τις ακρότητες που χαρακτηρίζουν ένα ακραίο, εθνικιστικό κόμμα το οποίο «κλέβει» ατάκες και ιδέες από αντίστοιχες κινήσεις του εξωτερικού όπως η Μελόνι ή η Λεπέν.

Αφού μας είπε ότι διαβάζει πολύ Παύλο Μελά και Ιωνα Δραγούμη και τον εκφράζουν οι διδαχές των «ελλήνων προφητών και μαχητών» (λες και δεν είχε η Ελλάδα άλλους ήρωες), δήλωσε… βαθιά δημοκράτης.

«Κάποιοι έσπευσαν να μας αποδώσουν συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Είμαστε κάθετα απέναντι από τον ναζισμό και φασισμό και οτιδήποτε εκπορεύεται από αυτές τις ξένες από εμάς ιδεολογίες» είπε και περιέγραψε το ιδεολογικοπολιτικό προφίλ των Σπαρτιατών μιλώντας για τον Μελά και τον Δραγούμη.

Θέλοντας να χαϊδέψει συγκεκριμένα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που εμφορούνται από το μίσος στο διαφορετικό, στους μετανάστες, στους ομοφυλόφιλους, ο Στίγκας επιτέθηκε στην… κοσμοπολίτικη και διεθνιστική Αριστερά αλλά και κατά της κεντροδεξιάς που είναι «αγγελιοφόρος της νέας τάξης πραγμάτων» ενώ μίλησε για «τερματισμό της ισλαμοποίησης» ζητώντας την «άμεση απέλαση των παράνομων μεταναστών».

Δεν θα μπορούσε βεβαίως να μείνει κενό το τρίπτυχο «Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια», εξαπολύοντας επίθεση στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. «Προτείνουμε τη θωράκιση της ελληνικής οικογένειας, η οποία πλήττεται εκ βάθρων εξαιτίας της εισβολής από νέα ήθη και θεσμούς, που εργαλειοποιούν τις ιδιαιτερότητες μιας ορισμένης ομάδας», τόνισε ενώ πρότεινε να θεσπιστεί το Pride Family, ό,τι δηλαδή έχει ζητήσει και η Μελόνι στην Ιταλία.

Σε γενικές γραμμές οι Σπαρτιάτες εμφανίστηκαν όπως τους περίμεναν όλοι. Δηλαδή η «γραβατωμένη» ακροδεξιά που δεν θέλει να ταυτίζεται με τους χρυσαυγίτες και που θα ξεδιπλώνει την σκληρή, ακραία ατζέντα της κλέβοντας τσιτάτα και ιδέες από τον «βόθρο» του Twitter και από ιδεολογικοπολιτικές ταυτότητες των Τραμπιστών και των λοιπών ακροδεξιών στην Ευρώπη.

Η αγωνία του Βελόπουλου

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, έμπειρος πια στα κοινοβουλευτικά και μπροστά στις κάμερες, δείχνει πιεσμένος από τους νέους ενοίκους της ακροδεξιάς πολυκατοικίας.

Μπορεί ο ίδιος να δηλώνει πατριώτης και ότι δεν έχει καμιά σχέση με τους λοιπούς ακροδεξιούς, όμως, το πρόβλημά του είναι ότι απευθύνεται στο ίδιο εκλογικό ακροατήριο.

Στην ομιλία του ο Κ. Βελόπουλος δεν ξέφυγε κι αυτός από την γνωστή ατζέντα που τον ανέδειξε, δηλαδή μια λαϊκίστικη, εθνικοπατριωτική ρητορική που απευθύνεται σε συγκεκριμένα λούμπεν κοινά.

«Δεσμευόμαστε ενώπιον θεού και ανθρώπων: θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια του ελληνικού λαού με πρόγραμμα, σχέδιο και προτάσεις», είπε θέλοντας να διαφοροποιηθεί από τους… άλλους.

Κατά τα λοιπά, μία από τα ίδια. Μίλησε για Ρώσους, για Σόρος, για συμφωνία των Πρεσπών, για προδότες και ανέλαβε το ρόλο του ηγέτη της πατριωτικής Δεξιάς, βάζοντας και λίγες αντιεπιστημονικές σάλτσες για τον κοροναϊό λέγοντας ότι πρέπει να γίνει Εξεταστική για «τη διερεύνηση των επιπλοκών, θανάτων και διαφόρων ασθενειών που προκάλεσε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες το εμβόλιο mRNA και τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών στα μέλη της κυβέρνησης της ΝΔ».

Εμφανής η προσπάθειά του να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους στα δεξιά της ΝΔ και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει το επόμενο διάστημα προκειμένου να διατηρήσει τους ψηφοφόρους του και για να μην υπάρξουν διαρροές.

Η Νίκη

Η… ήρεμη ακροδεξιά δύναμη με σκοταδιστική ατζέντα είναι το στοίχημα του κόμματος «Νίκη» και του επικεφαλής της Δ. Νατσιού.

Όπως και προεκλογικά, έτσι και από το βήμα της Βουλής προσπάθησε να αναδείξει την «ήρεμη δύναμη» του τρίπτυχου «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», ρίχνοντας στην πυρά οτιδήποτε είναι εκτός του συγκεκριμένου πλαισίου.

Διερωτήθηκε αν το υπουργείο Οικογένειας θα… προστατέψει το «αγέννητο παιδί», θέτοντας και πάλι ζήτημα απαγόρευσης των αμβλώσεων.

«Ποιο θα είναι το αντικείμενο του ειδικού αυτού υπουργείου, θα αναλάβει να λύσει το δημογραφικό πρόβλημα, θα προστατέψει σύμφωνα με την παράδοση και τις επιταγές της εκκλησίας μας, το απολύτως σεβαστό δικαίωμα στη ζωή που έχει “εξ άκρας συλλήψεως” το αγέννητο παιδί;», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Νατσιός, τάχθηκε εναντίον των γάμων ομοφυλόφιλων και τόνισε ότι «θα καταψηφίσουμε οποιαδήποτε τέτοια πρόταση νόμου».

Τί τον θέλετε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όταν όλα τους τα αστικά δικαιώματα είναι εξασφαλισμένα από το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο ήδη είχατε υπερψηφίσει;», είπε.

Αναφερόμενος στα περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές ανηλίκους, υποστήριξε πως «η νεανική εγκληματικότητα καλπάζει, διότι πολλά παιδιά μεγαλώνουν με την υλιστική πεποίθηση πως πρέπει να πατήσουν επί πτωμάτων για να διεκδικήσουν ό,τι προλαβαίνουν σε τούτη τη ζωή. Και για αυτή τη στρεβλή πεποίθηση, ευθύνεται το οικογενειακό περιβάλλον και φυσικά «η άρρωστη Παιδεία και το ανεξέλεγκτο διαδίκτυο. Χρειάζεται άμεση αλλαγή βιβλίων γλώσσας τα οποία πρέπει να αποκτήσουν ταυτότητα. Αν δεν υπάρξει επανασύνδεση του μαθητή με την ζωντανή υπόσταση της γλώσσας του και της ελληνορθόδοξης ταυτότητάς του».

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος είπε ότι η Νίκη θα περιμένει το σύνολο των κυβερνητικών προτάσεων και ζήτησε από την κυβέρνηση να διευκρινίσει αν θα καταργήσει το άρθρο 59 για τον θρησκευτικό όρκο των Βουλευτών, το άρθρο 16 ώστε να πάψει να αποτελεί αποστολή της Παιδείας η καλλιέργεια εθνικής θρησκευτικής συνείδησης και αν θα αναθεωρήσει το άρθρο 3 «για να γίνει το κράτος ουδετερόθρησκο όπως στην Γαλλία όπου ελλείψει Χριστιανισμού κυριαρχεί το ριζοσπαστικό ακραίο Ισλάμ.

Η αγάπη της Ζωής

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, από άλλο ρόλο πλέον στη Βουλή, αυτόν της αρχηγού κόμματος, συνέχισε την… αγαπησιάρικη διάθεσή της για άσκηση πολιτικής.

«Στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου κάλεσα πολίτες να αλλάξουμε κόσμο και να το κάνουμε με αγάπη. Και από πολλούς σας ακούω για καρδούλες. Από πολλούς λοιδορήθηκε η αγάπη και πολλοί, χαμογέλασαν ή χασκογέλασαν. Η αγάπη είναι εκείνη που μπορεί να κινήσει το σύμπαν και η αγάπη είναι εκείνη που μπορεί να μετακινήσει βουνά, είναι εκείνη που ενοχλεί».

Παράλληλα, σύστησε τα μέλη της «πολυσχιδούς και πολυτάλαντης» Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι τρεις βουλευτές του κόμματός της είναι αριστερόχειρες.

Πολλές βεβαίως οι αναφορές στην ίδια. «Είμαι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρώην πρόεδρος της Βουλής και δικηγόρος»… Μίλησα πριν από 8 χρόνια τον Αύγουστο το 2015 ως πρόεδρος της Βουλής. Κατέβηκα από το βήμα το 2015 με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα όνειρα όλων των ανθρώπων. Βρίσκομαι εδώ ως μοναδική γυναίκα πρόεδρος κόμματος. Βρίσκομαι εδώ να εκπροσωπήσω όλους, για να είμαι η ψυχή τους, ο λόγος τους και η παρέμβασή τους. Είμαι εδώ για να τους φέρω στο προσκήνιο τα προβλήματά τους, τις αγωνίες τους, τα αιτήματά τους. Για να αντιπαλέψω κάθε απόφαση που τους αδικεί».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024