Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντοπούλου: Λοιδορήθηκα για την καρδούλα, όμως η αγάπη είναι εκείνη που μπορεί να κινήσει το Σύμπαν

Κωνσταντοπούλου: Λοιδορήθηκα για την καρδούλα, όμως η αγάπη είναι εκείνη που μπορεί να κινήσει το Σύμπαν

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας στην πρώτη της ομιλία στη Βουλή υποστήριξε ότι το κόμμα της θα προσπαθήσει να φέρει στο επίκεντρο τους πολίτες.

Την Πλεύση Ελευθερίας προσπάθησε να συστήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην πρώτη της ομιλία κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στα στελέχη του κόμματος, αλλά και στην ίδια και έκανε αναδρομή στην πρώτη φορά που βρέθηκε στο βήμα της Βουλής (το 2012) καθώς και στην τελευταία (το 2015).

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αν και ξεκίνησε να μιλά για την αγάπη και τη ζωή που θέλει να δώσει στη Βουλή, εξαπέλυσε τα βέλη της εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία στέρησε το δικαίωμα να έχει αντιπρόεδρο της Βουλής η Πλεύση Ελευθερίας.

«Βρίσκομαι στη Βουλή για να εκπροσωπήσω τους πολίτες αυτής της χώρας, τους νέους, τους μεγαλύτερους τους φοιτητές, τους μαθητές, τα νέα ζευγάρια, τους συνταξιούχους τα παιδια μας… Βρίσκομαι εδώ για να είμαι φωνή τους ο λόγος τους και η παρέμβαση τους… Βρίσκομαι εδώ για να υποστηρίξω κάθε θετική παρέμβαση υπέρ τους… και να αντιπαλέψω κάθε απόφαση που τους αδικεί…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας υπογράμμισε ότι «η Πλεύση δεν αποτελει διάσπαση κανενός κόμματος. Είναι ένα κόμμα χωρίς ιεραρχίες, χωρίς στελέχη του κομματικού σωλήνα, χωρίς ίντριγκες».

«Θα ασκήσουμε έντονο πολιτικό έλεγχο, θα ζητάμε ακρόαση πολιτών σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία. Η ακρόαση πολιτών και φορέων είναι θεσμός εξαιρετικά υποβαθμισμένος, ελπίζουμε σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο να ακουστούν. Θα ακούγονται οι πολίτες επί των νομοθετικών πρωτοβουλιών. Θέλουμε βουλευτές παρόντες, διαβασμένους ενεργούς» συμπλήρωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στο επίκεντρο οι πολίτες

Επίσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να έρθουν οι πολίτες στο επίκεντρο του κοινοβουλίου, ενώ μίλησε και για την ισότητα των φύλων –υπογραμμίζοντας ότι μόνο η Πλεύση Ελευθερίας έχει ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών βουλευτών.

«Ας κάνουμε προσπάθεια σε αυτή τη βουλή να βάλουμε τους πολίτες στο επίκεντρο… Την ζωή τους στο πρώτο πλάνο… Να βάλουμε τη βελτίωση των συνθηκών ζωής ως πρώτη και κυρίαρχη προτεραιότητα.

»Στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κάλεσα τους πολίτες να αλλάξουμε τον κόσμο να το κάνουμε με αγάπη. Από πολλούς λοιδορήθηκε (η καρδούλα), χαμογελασαν ή χασκογέλασαν όμως η αγάπη είναι εκείνη που μπορεί να κινήσει το σύμπαν… Και μπορεί να μετακινήσει βουνά.

«Λέξη δεν ειπώθηκε για την ισότητα των φύλων. Λέξη δεν ειπώθηκε για την έμφυλη βία, για την κακοποίηση για τις γυναικοκτονίες… Θα ζητήσουμε νομική θεσμοθέτηση όρου γυναικοκτονία και περιμένουμε να δούμε πως θα τοποθετηθεί η κυβέρνηση» πρόσθεσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Τέλος, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρθηκε στη Συνταγματική Αναθεώρηση, σημειώνοντας ότι θα προτείνει την αναθεώρηση του άρθρου για την βουλευτική ασυλία, του άρθρου για την υπουργική ασυλία και του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά και του άρθρου που προβλέπει τον διορισμό της ηγεσίας της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024