Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εργασιακός μεσαίωνας στην Κένυα: Μάνατζερ ανάγκασε εργάτριες να γδυθούν επειδή πέταξαν σερβιέτα σε λάθος κάδο

Εργασιακός μεσαίωνας στην Κένυα: Μάνατζερ ανάγκασε εργάτριες να γδυθούν επειδή πέταξαν σερβιέτα σε λάθος κάδο

Τι δηλώνει η εταιρεία.

Εργασιακό μεσαίωνα βιώνουν οι γυναίκες στην Κένυα, όπου υπάλληλοι σε εργοστάσιο τυριών φέρεται να αναγκάστηκαν να γδυθούν για να ελέγξουν ποια είχε περίοδο.

Συγκεκριμένα, ενας διευθυντής στην Brown’s Food Company συγκέντρωσε τις εργάτριες για να βρεις ποια είχε πετάξει μια χρησιμοποιημένη σερβιέτα σε έναν λάθος κάδο και τις γυναίκες να γδυθούν για να βρουν την «ένοχη», σύμφωνα με το BBC.

Τρεις άνθρωποι αντιμετώπισαν κατηγορίες για άσεμνη επίθεση για το περιστατικό, ενώ ο διευθυντής βρίσκεται σε αναστολή από την εργασία του ενώ διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, η γερουσιαστής Gloria Orwoba, η οποία αγωνίζεται κατά της ντροπής της περιόδου, είπε ότι έλαβε μια «κλήση κινδύνου» για το τι συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

«Ένας διευθυντής είχε βρει μια χρησιμοποιημένη σερβιέτα σε έναν από τους κάδους και από ό,τι έχω συγκεντρώσει, αυτός ο κάδος απορριμμάτων δεν προοριζόταν για την απόρριψη σερβιετών», είπε.

Ο διευθυντής αρχικά συγκέντρωσε τις γυναίκες για να ρωτήσει ποια ήταν υπεύθυνη και όταν δεν έλαβε απάντηση, «χρειαζόταν να μάθει ποια είχε περίοδο για να μπορέσει να τιμωρήσει αυτήν που πέταξε την σερβιέτα στον κάδο», πρόσθεσε.

Είπε ότι παρά τις προσπάθειές της να παρέμβει στο θέμα, η εταιρεία δεν κατάφερε να επιλύσει το πρόβλημα με τους υπαλλήλους της.

Σε ανακοίνωσή της στον ιστότοπό της, η Brown’s Food Company είπε ότι είναι «λυπημένη» και ότι το θέμα «δεν αντικατοπτρίζει τις διαδικασίες της εταιρείας στο σύνολό της».

«Προσλαμβάνουμε περαιτέρω έναν εμπειρογνώμονα για την υγεία των γυναικών για να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του προσωπικού, στη βελτίωση της επικοινωνίας και στην ενίσχυση των υφιστάμενων πολιτικών και διαδικασιών μας», ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι μεριμνούν για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

Η αστυνομία είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι αστυνομικοί «διεξήγαγαν ενδελεχή έρευνα και κατέγραψαν καταθέσεις από τα θύματα πριν συλλάβουν τους τρεις υπόπτους».

Ανέφεραν επίσης ότι παρόμοια περιστατικά είχαν σημειωθεί και σε άλλες εταιρείες της περιοχής.

«Έχουμε καταλάβει αξιόπιστα ότι η ταπεινωτική και ντροπιαστική κακία συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό. Θέλω να προειδοποιήσω όλους αυτούς τους εργοδότες ότι σύντομα θα αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα θύματά τους», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Φίλιπ Μουάνια.

Sports in

Δεν είναι η πρώτη φορά με τον Αλμέιδα… (vids, pic)

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν κλήθηκε σε απολογία για την επίθεση που έκανε στον άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ στην Τούμπα, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δεν καλείται ο Αργεντινός από τον αθλητικό δικαστή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024