Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μύκονος: Προς επαναλειτουργία το Principote στον Πάνορμο διά τις μεθόδου «ολίγον έγκυος»... σε αυθαιρεσίες

Μύκονος: Προς επαναλειτουργία το Principote στον Πάνορμο διά τις μεθόδου «ολίγον έγκυος»… σε αυθαιρεσίες

Στο Principote στον Πάνορμο διαπιστώθηκε όργιο αυθαιρεσιών, ο επιχειρηματίας κατεδάφισε δείχνοντας «καλή διαγωγή» μέρος τους και τώρα η κυβέρνηση, που προεκλογικά διαφήμισε την αποφασιστικότητά της να πολεμήσει την αυθαιρεσία στη Μύκονο, επιβάλει πρόστιμο 13 εκατ. αλλά ανοίγει και παράθυρο με έξυπνη ντρίμπλα για επαναλειτουργία.

Προς επαναλειτουργία οδεύει το Principote, στον Πάνορμο της Μυκόνου, παρά το γεγονός ότι παραμένουν στη θέση τους αυθαίρετες κατασκευές, θέμα που το in έχει αναδείξει με συγκεκριμένα στοιχεία και ντοκουμέντα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Με αξιοθαύμαστο ελιγμό στην ίδια ανακοίνωση που γνωστοποιείται το πρόστιμο ύψους 13 εκατ. ευρώ για το beach bar στον Πάνορμο δρομολογείται και η επαναλειτουργία του με τη σφραγίδα της κυβέρνησης. Το παραθυράκι ανοίγει ως εξής: η επαναλειτουργία θα γίνει στα δύο οικόπεδα που η επιχείρηση έχει «καθαρίσει» από παράνομες αυθαίρετες κατασκευές και όχι στα διπλανά που παραμένουν «μολυσμένα» από αυθαιρεσίες.

Όπως αναφέρεται στο επίμαχο σημείο της ανακοίνωσης: «Ορίστηκε Ελεγκτής δόμησης, ο οποίος στις 9.6.2023 που έκανε έλεγχο, διαπίστωσε ότι είχε γίνει κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών σε δύο ΚΑΕΚ (Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου). Το πόρισμα αυτό, έχει διαβιβαστεί στο δήμο με την υπόμνηση, η οποία ευθυγραμμίζεται με σχετική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ότι σε κάθε περίπτωση η άδεια λειτουργίας επιχειρήσεων εντός των παραπάνω ΚΑΕΚ δεν μπορεί να εξαρτάται από άλλα ΚΑΕΚ, στα οποία υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές. Ούτε μπορεί να επεκταθεί η λειτουργία της επιχείρησης σε αυτά.»

Η σχετική απόφαση εκδόθηκε την Τετάρτη και φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμη Μπακογιάννη. Οπως προκύπτει, μετά την κατεδάφιση μέρους των πολεοδομικών παρανομιών με ίδια μέσα της επιχείρησης, ορίστηκε ελεγκτής δόμησης, ο οποίος στις 9.6.2023 που έκανε έλεγχο, διαπίστωσε ότι είχε γίνει κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών σε δύο ΚΑΕΚ (Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου).

Το πόρισμα του ελεγκτή διαβιβάστηκε στο Δήμο Μυκόνου και με την υπόμνηση που το συνοδεύει ουσιαστικά δρομολογείται η επαναλειτουργία του Principote στα οικόπεδα που «καθάρισε».

Βεβαίως η γαλαντομία της κυβέρνησης περιορίζεται στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης όπου επισημαίνεται ότι «σε περίπτωση που η επιχείρηση ανοίξει παράνομα, θα γίνει, άμεσα, έλεγχος για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία και αν χρησιμοποιηθεί τμήμα έκτασης, που έχει αυθαίρετες κατασκευές. Ο νόμος θα εφαρμοστεί δίχως, απολύτως, καμία έκπτωση».

Ο λόγος που ασκείται δριμεία κριτική για προκλητική μεθόδευση είναι ότι ακόμη και αν το Principote αποτελούνταν όντως από διαφορετικές επιχειρήσεις που λειτουργούσαν σε διαφορετικά διπλανά οικόπεδα (χωρίς να έχουν φορολογική σχέση η μία με την άλλη), όλες οι επιχειρήσεις λειτουργούσαν κάτω από το ίδιο όνομα, επομένως δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται διαφορετικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Κοινοποιήθηκε, σήμερα (7/7) στην επιχείρηση και βεβαιώθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ το πρόστιμο, ύψους 13.121.781 ευρώ, που είχε επιβληθεί σε beach bar στον Πάνορμο Μυκόνου.

To πρόστιμο είχε επιβληθεί, ύστερα από αυτοψία που διενεργήθηκε από μικτό κλιμάκιο ελέγχου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 4.4.2023.

Η επιχείρηση προχώρησε με ιδία μέσα σε κατεδαφίσεις καταθέτοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση στην Υπηρεσία Δόμησης Σύρου Ερμούπολης.

Ορίστηκε Ελεγκτής δόμησης, ο οποίος στις 9.6.2023 που έκανε έλεγχο, διαπίστωσε ότι είχε γίνει κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών σε δύο ΚΑΕΚ (Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου).

Το πόρισμα αυτό, έχει διαβιβαστεί στο δήμο με την υπόμνηση, η οποία ευθυγραμμίζεται με σχετική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ότι σε κάθε περίπτωση η άδεια λειτουργίας επιχειρήσεων εντός των παραπάνω ΚΑΕΚ δεν μπορεί να εξαρτάται από άλλα ΚΑΕΚ, στα οποία υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές. Ούτε μπορεί να επεκταθεί η λειτουργία της επιχείρησης σε αυτά.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση ανοίξει παράνομα, θα γίνει, άμεσα, έλεγχος για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία και αν χρησιμοποιηθεί τμήμα έκτασης, που έχει αυθαίρετες κατασκευές.  Ο νόμος θα εφαρμοστεί δίχως, απολύτως, καμία έκπτωση».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024