Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
AIM EV Sport 01: Δημιουργώντας το μέλλον με την… κλασική συνταγή

AIM EV Sport 01: Δημιουργώντας το μέλλον με την… κλασική συνταγή

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού για το Nissan GT-R υπογράφει ένα νέο ηλεκτρικό sportscar με σχεδιαστικά συστατικά από το παρελθόν και το βλέμμα στο μέλλον το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood

Το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood αποτελεί προνομιακό πεδίο για την αποκάλυψη αυτοκινήτων με σπορ DNA και προδιαγραφές χωρίς πλέον να υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε αυτά που υιοθετούν παραδοσιακά συστήματα κίνησης και τα ηλεκτροκίνητα που έχουν αναδειχθεί στους νέους αστέρες επιδόσεων της διάσημης ανάβασης.

Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό, στο φετινό φεστιβάλ του Goodwood θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του και ένα νέο ηλεκτρικό sportscar με την ονομασία AIM EV Sport 01.

Aν το όνομα της εταιρείας δεν σας είναι γνωστό, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας με ειδίκευση στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης με επικεφαλής σχεδιασμού τον καθ΄όλα γνωστό Shiro Nakamura ο οποίος υπήρξε υπεύθυνος τόσο για τον σχεδιασμό του Nissan GT-R όσο και του Leaf.

To EV Sport 01 θα μπορούσε να θεωρηθεί κατά κάποιο τρόπο ως η χρυσή τομή ανάμεσα  στα δύο παραπάνω μοντέλα, αποτελώντας ένα ηλεκτρικό πισωκίνητο supercar που δίνει έμφαση στο χαμηλό βάρος και στην καινοτομία της  … λιτότητας.

Όπως σημειώνει ο σχεδιαστής του: «Πρότυπο αποτέλεσε το πνεύμα των sportscars του παρελθόντος και η διάταξη RWD. Επιθυμία μου ήταν να εκφράσω τον δυναμισμό με εκλεπτυσμένη κομψότητα μέσα από έναν απλό, καθαρό σχεδιασμό.Το EV Sport 01 υιοθετεί μια μινιμαλιστική αισθητική φόρμα αποφεύγοντας τις υπερβολές και τα περίπλοκα μοτίβα, παραπέμποντας στην μεγάλη ευρωπαϊκή και ιαπωνική παράδοση των sportscars της δεκαετίας του ‘60».

Το οπτικό αποτέλεσμα δικαιώνει απολύτως με το παραπάνω σκεπτικό καθώς τη σιλουέτα του supercar χαρακτηρίζουν οι εξαιρετικά λείες χωρίς περιττά τερτίπια επιφάνειες και η χαρακτηριστική αναλογία ενός επιμήκους καπό σε συνδυασμό με ένα κοντό μυώδες πίσω τμήμα, ενώ δεν λείπουν και τα λειτουργικά στοιχεία εντυπωσιασμού όπως στην προκειμένη περίπτωση οι προς τα πάνω ανοιγόμενες πόρτες. Το σκεπτικό της λιτότητας ακολουθούν και οι διαστάσεις του ιαπωνικού sportscar που δεν ξεπερνά τα 4,0 μέτρα σε μήκος, έχει πλάτος μικρότερο των δύο μέτρων και ύψος μόλις 1,2 μέτρων.

Υπό το σκεπτικό της διατήρησης του βάρους σε χαμηλά επίπεδα, στην αθέατη πλευρά του sportscar παρεπιδημεί ένα σωληνωτό πλαίσιο από αλουμίνιο ενώ τα πάνελ του αμαξώματος αποτελούνται από ανθρακόνημα που εκτός από το χαμηλό βάρος που διαμορφώνεται σε 1.425 κιλά συμβάλλει και στην στρεπτική ακαμψία. Τις προδιαγραφές του sportscar συμπληρώνει η παρουσία ανάρτησης με διάταξη διπλών ψαλιδιών μπροστά και πίσω.

Σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στον πίσω άξονα οι οποίοι εξασφαλίζουν συνδυαστική ισχύ που ξεπερνά τους 600 ίππους και τα 740 Nm ροπής. Τα μοτέρ τροφοδοτούνται από μπαταρία 81 kWh τις λεπτομέρειες για την οποία θα μάθουμε κατά την πρεμιέρα του αυτοκινήτου στη βρετανική διοργάνωση.

Να σημειωθεί ότι στο δεξί κάθισμα του EV Sport 01 στη διάσημη βρετανική ανάβαση του 1,6 μιλίου θα βρεθεί ο επικεφαλής της AIM, Υukinori Suzuki ο οποίος δήλωσε για το αρχετυπικό σχεδιαστικά sportscar «το όραμα μας για το AIM EV Sport 01 ήταν ενός γρήγορου και διασκεδαστικού αυτοκινήτου. Παρόλο που ο κύριος όγκος των mainstream ηλεκτροκίνητων επιδόσεων είναι τετρακίνητα, τον χαρακτήρα αυτού του αυτοκινήτου καθορίζει η κίνηση στους πίσω τροχούς που θεωρώ ότι του ταιριάζει καλύτερα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα αναλάβω το οδηγήσω στο Goodwood».

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές του, στόχος της AIM είναι να ολοκληρώσει σύντομα τις τελευταίες διατυπώσεις που αφορούν την εξέλιξή του με την προοπτική να το οδηγήσει σε περιορισμένη παραγωγή.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024