Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πτήση Θεσσαλονίκη - Βαρκελώνη: «Όλοι γύρω μας έκλαιγαν» - Δραματικές στιγμές πριν την αναγκαστική προσγείωση στη Νάπολη

Πτήση Θεσσαλονίκη – Βαρκελώνη: «Όλοι γύρω μας έκλαιγαν» – Δραματικές στιγμές πριν την αναγκαστική προσγείωση στη Νάπολη

Οι επιβάτες τρομοκρατήθηκαν όταν οι μάσκες έπεσαν χωρίς προειδοποίηση - Η περιγραφή του τραγουδιστή Chesney Hawkes που επέβαινε στο αεροσκάφος που ξεκίνησε από Θεσσαλονίκη και έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Νάπολη

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι 156 επιβάτες του αεροσκάφους της Aegean που ξεκίνησε από Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Βαρκελώνη, όταν ο πιλότος προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Νάπολης, καθώς υπήρξε ένδειξη για αποσυμπίεση της καμπίνας.

Ο τραγουδιστής, Chesney Hawkes ταξίδευε με τη γυναίκα του και περιέγραψε τα όσα συνέβησαν στο αεροπλάνο λίγα λεπτά πριν αυτό προσγειωθεί στο έδαφος. Όπως ανέφερε οι επιβάτες τρομοκρατήθηκαν οι μάσκες έπεσαν χωρίς προειδοποίηση.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Sun, ο Hawkes δήλωσε: «Νομίζαμε ότι θα πέφταμε. Τα αυτιά μας πονούσαν και τα μωρά έκλαιγαν. Ο πιλότος είπε από στο μεγάφωνο “επείγουσα κάθοδος – κρατηθείτε”».

Έστειλαν μηνύματα αποχαιρετισμού στα παιδιά τους

«Μία από τις αεροσυνοδούς ήταν σε εμβρυακή στάση στο πάτωμα προσπαθώντας να φορέσει μάσκα, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να μας μιλήσει από την ενδοεπικοινωνία. Το αεροπλάνο έτρεμε και πήρε τόσο απότομη κλίση που κοιτάξαμε έξω και βλέπαμε τη θάλασσα. Νομίζαμε ότι θα πέφταμε στο νερό. Η Krissy και εγώ κοιταχτήκαμε και αγκαλιαστήκαμε».

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι είχε τρομοκρατηθεί τόσο που αυτός και η γυναίκα του έστειλαν φωνητικά μηνύματα στα παιδιά τους, καθώς πίστεψαν ότι δεν θα τα κατάφερναν.

Δεν υπήρχαν άλλες πληροφορίες. Οι αεροσυνοδοί έκλαιγαν και όλοι γύρω μας ήταν σε υστερία. Τότε ξαφνικά το αεροπλάνο σταμάτησε να τρέμει και η κάθοδος επιβραδύνθηκε», ανέφερε.

Αφού η αεροσυνοδός ανακοίνωσε την αναγκαστική προσγείωση, ο κ. Hawkes είπε: «Όλοι ήταν τρομοκρατημένοι». Και πρόσθεσε: «(…). Στο τέλος, η προσγείωση ήταν εντάξει, αν και λίγο ανώμαλη».

Ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς όταν προσγειώθηκαν

Ο Hawkes δήλωσε ότι οι επιβάτες ζητωκραύγασαν δυνατά μετά την ασφαλή προσγείωση του αεροπλάνου και μοιράστηκε επίσης την ευγνωμοσύνη του στο Twitter για τον πιλότο που κατάφερε να τους κατεβάσει όλους με ασφάλεια.

Ο τραγουδιστής είπε ότι ο πιλότος ήταν «ήρωας» και πρόσθεσε: «Όλο το πλήρωμα ήταν υπέροχο. Και ευτυχώς καταφέραμε να διαγράψουμε το μήνυμα WhatsApp όταν προσγειωθήκαμε πριν το ακούσει κάποιος από την οικογένεια».

Ο ίδιος ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του με τον πιλότο, με λεζάντα: «Ευχαριστώ όλους όσους κράτησαν το κεφάλι τους ήρεμο, ειδικά τον #captainfantastic που προσγείωσε το αεροπλάνο μας με ασφάλεια σήμερα. Δεν ήταν αυτό που περιμέναμε σήμερα, αλλά μας έκανε να εκτιμήσουμε λίγο περισσότερο τη ζωή και αυτούς που αγαπάμε».

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024