Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εύβοια: Μεγάλη η φωτιά στο Αλιβέρι μαίνεται σε δύσβαστο σημείο - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Εύβοια: Μεγάλη η φωτιά στο Αλιβέρι μαίνεται σε δύσβαστο σημείο – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις - Άνοιξε το μέτωπο της πυρκαγιάς

Διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η φωτιά στο Μηλάκι Αλιβερίου στη νότια Εύβοια που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης πίσω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Η φωτιά κινήθηκε προς τον ορεινό όγκο που δυσκόλεψε το έργο της κατάσβεσης λόγο του δύσβατου της περιοχής ενώ ένα αεροσκάφος που επιχείρησε αρχικά αποσύρθηκε νωρίς αφού έπεσε το σκοτάδι.

«Η νύχτα θα είναι δύσκολη»

Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να προσεγγίσουν το πύρινο μέτωπο που έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλες εστίες και μαίνεται ανεξέλεγκτο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου κ. Νίκο Μπαράκο που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ελπίζουμε η φωτιά όταν θα φτάσει στο νταμάρι να περιοριστεί ενώ παράλληλα το άλλο μέτωπο προσπαθούμε να το πιάσουμε σε ένα σημείο πριν φτάσει στον Προφήτη Ηλία. Αν περάσει από εκεί τα πάντα γίνονται δύσκολα». Ο αντιδήμαρχος συμπλήρωσε πως «ήδη κινούνται μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα προς τον Προφήτη Ηλία για να δημιουργήσουν μια προστατευτική ζώνη πριν φτάσει εκεί η φωτιά».

Δεν κινδυνεύουν τα εργοστάσια

Όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος «οι καπνοί έχουν σκεπάσει ένα μεγάλο μέρος από την Εύβοια. Το μέτωπο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι ορατό από πάρα πολλά χιλιόμετρα. Η φωτιά ανεβαίνει, κατεβαίνει βουνά και συνεχίζει να καίει χωρίς προς το παρόν να απειλεί κατοικημένες περιοχές και τα εργοστάσια της ΔΕΗ και της ΑΓΕΤ Ηρακλής».

«Είναι πολύ δύσκολο σημείο. Η νύχτα θα είναι μακριά. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή και θα παραμείνουμε όλο το βράδυ» σημειώνει ο κ. Νίκος Μπαράκος ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και εθελοντές οι οποίοι βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία για να περιορίσουν το πέρασμα της φωτιάς.

Άνοιξε το πύρινο μέτωπο

Πλέον η περίμετρος του μετώπου της φωτιάς έχει ανοίξει λαμβάνοντας διαστάσεις ενώ στην περιοχή πνέουν και άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Μάλιστα λόγω των ανέμων, μέρος του πύρινου μετώπου έχει κατεύθυνση προς το χωριό Πούντα που βρίσκεται παραλιακά.

Για την ώρα δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος ωστόσο οι Αρχές λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να είναι έτοιμες σε ότι χρειαστεί αν πλησιάσουν οι φλόγες.

Παράλληλα έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πλέον επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρα τμήματα και 19 οχήματα ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Επίσης έχουν κινητοποιηθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ που βρίσκεται στην περιοχή και έλαβε διαστάσεις.

Για την κατάσβεση αρχικά κινητοποιήθηκαν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, ενώ νωρίτερα επιχείρησε και ένα αεροσκάφος μέχρι που αποσύρθηκε όταν έπεσε το σκοτάδι.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024