Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Peugeot 208: Ανανεώνοντας μια ισχυρή προσωπικότητα

Peugeot 208: Ανανεώνοντας μια ισχυρή προσωπικότητα

Το ανανεωμένο 208 αποκαλύπτεται φροντίζοντας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα στοιχεία τα οποία το έκαναν διάσημο και δημοφιλές

H γαλλική φίρμα αποκαλύπτει την ανανεωμένη εκδοχή του αδιαφιλονίκητου best-seller της εστιάζοντας σε στοχευμένες αναβαθμίσεις τόσο αισθητικές όσο και εξοπλιστικές που το εναρμονίζουν με τα νεότερα Peugeot αλλά και υπόσχονται να προσφέρουν το κάτι παραπάνω τόσο σε οπτικό επίπεδο όσο και από τεχνολογικής άποψης.

Η ανανέωση αφορά τόσο τις συμβατικές εκδόσεις όσο και την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη επωφεληθεί από σημαντικές βελτιώσεις στο κινητήριο σύνολο τις οποίες η Peugeot ανακοίνωσε στα τέλη του 2022. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η ανανεωμένη εκδοχή του 208 θα αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία απόκτησης του μοντέλου με κινητήρες εσωτερικής καύσης καθώς η γαλλική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι η επόμενη γενιά του supermini θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητη.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές, το 208 υιοθετεί μια αρκετά διαφορετική όψη αντίστοιχη αυτής του επίσης προσφάτως ανανεωμένου 2008. Κυρίαρχο εξακολουθεί να είναι το μοτίβο των «νυχιών» στον ρόλο των LED ημέρας με τη διαφορά ότι αυτά έχουν διαφορετική αποτύπωση και έχουν εξωθηθεί στα άκρα, δίνοντας την εντύπωση μεγαλύτερου πλάτους. Αντιστοίχως η γρίλια έχει αποκτήσει μια ακόμα πιο εξωστρεφή εικόνα χάρη στις ένθετες λεπτομέρειες στο χρώμα του αμαξώματος ενώ αυτονόητα πλέον φιλοξενεί και το νεότερο σήμα της Peugeot.

Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν τα νέου σχεδιασμού φωτιστικά σώματα LED με οριζόντιο πια προσανατολισμό. Tην ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση συμπληρώνει η γενναία εμπλουτισμένη παλέτα χρωμάτων που αποκτά δύο νέες αποχρώσεις Agueda Yellow και Selenium Grey ενώ προσφέρονται και νέου σχεδιασμού τροχοί 16 και 17 ιντσών.

Στο εσωτερικό, όλα τα επίπεδα εξοπλισμού επωφελούνται από οθόνη 10 ιντσών για το infotainment. Ο υπόλοιπος εξοπλισμός διαφοροποιείται αναλόγως τα διαφορετικά επίπεδα που παραμένουν τα Active, Allure και GT. Η βασική έκδοση Active επωφελείται από αναλογικό πίνακα οργάνων με μια ενδιάμεση οθόνη 3,5 ιντσών ενώ οι Allure και GT από πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών. Στην περίπτωση της έκδοσης GT αυτός διαθέτει ως standard το τρισδιάστατο εφέ βάθους σε ό,τι αφορά την αποτύπωση των ενδείξεων αλλά και την δυνατότητα επιλογής διαφορετικών χρωματισμών.

Στις εκδόσεις Allure και GT το infotainment των 10 ιντσών επιφυλάσσει υψηλότερη ευκρίνεια και την τελευταία εκδοχή του συστήματος συνδεσιμότητας i-Connect.

Σημαντικές είναι οι αλλαγές και σε επίπεδο κινητήρων καθώς κοινό παρονομαστή των εκδόσεων με κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων με απόδοση 100 και 136 ίππους αποτελεί ένα ήπιο υβριδικό σύστημα το οποίο εγγυάται κατά 15% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου. Οι συγκεκριμένες εκδόσεις συνδυάζονται de facto με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Τις εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης συμπληρώνει η έκδοση PureTech 1.2 σε εκδοχές ισχύος 75 ή 100 ίππων που συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο πέντε και έξι σχέσεων αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική έκδοση, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Peugeot επωφελείται από μια μεγαλύτερη μπαταρία 51 kWh η οποία αυξάνει την αυτονομία σε 408 χλμ. Συνοδεύεται από ένα ισχυρότερο κύκλωμα φόρτισης που επιτρέπει τη σύνδεση με ταχυφορτιστή και την φόρτιση με τάση έως 100 kW διαδικασία η οποία εγγυάται την αναπλήρωση της ενέργειας έως το 80% σε 25 λεπτά.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024