Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και ο Καναδάς βάζει τέλος στην δοκιμές καλλυντικών σε ζώα

Και ο Καναδάς βάζει τέλος στην δοκιμές καλλυντικών σε ζώα

Συνολικά 44 χώρες έχουν ψηφίσει νόμους που απαγορεύουν τις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα

Και ο Καναδάς, ακολουθώντας το παράδειγμα δεκάδων άλλων χωρών και πολιτειών των ΗΠΑ, έβαλε επίσημα τέλος στις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα και την πώληση προϊόντων που βασίζονται σε δεδομένα δοκιμών σε ζώα.

Η καναδική κυβέρνηση, όπως αναφέρει το CNN, ανακοινώνοντας την απόφαση αυτή, τόνισε ότι οι δοκιμές σε ζώα για καλλυντικά «σπάνια διεξήχθησαν στον Καναδά».

Η πρακτική αυτή, βάση της οποίας αβοήθητα ζώα υποβάλλονται σε σκληρά και επώδυνα πειράματα με σκοπό τη δημιουργία καλλυντικών, έχει τεθεί εκτός νόμου σε 44 χώρες, σύμφωνα  με την Humane Society International.

Επιπλέον, 10 πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει την εν λόγω πρακτική: Νέα Υόρκη, Βιρτζίνια, Καλιφόρνια, Λουιζιάνα, Νιου Τζέρσεϊ, Μέιν, Χαβάη, Νεβάδα, Ιλινόις και Μέριλαντ.

«Η προστασία των ζώων, στο παρόν και στο μέλλον, είναι αίτημα πολλών Καναδών, και κάτι για το οποίο μπορούμε να αισθανόμαστε περήφανοι» δήλωσε ο Καναδός υπουργός Υγείας, Jean-Yves Duclos. «Είμαστε περήφανοι που προχωράμε σε αυτό το μέτρο και διαβεβαιώνουμε τους Καναδούς ότι τα προϊόντα που αγοράζουν είναι cruelty-free. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ειδικούς για ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μην υποφέρουν και πεθαίνουν ζώα λόγω δοκιμών».

Το νομοσχέδιο διαβάστηκε για πρώτη φορά στη Βουλή των Κοινοτήτων τον Απρίλιο και έλαβε βασιλική έγκριση στις 22 Ιουνίου.

Οι βάρβαρες δοκιμές στα ανυπεράσπιστα ζώα

Οι δοκιμές των καλλυντικών περιλαμβάνουν ιστορικά «δοκιμές τοξικότητας» στις οποίες τα ζώα επικεντρώνονται στην κατανάλωση ή εισπνοή ορισμένων χημικών ουσιών ή εφαρμόζονται χημικές ουσίες στο δέρμα ή τα μάτια τους, σύμφωνα με τη Humane Society International.

Εκτός από το ότι είναι αδικαιολόγητα σκληρά, τα τεστ σε ζώα είναι επίσης λιγότερο αποτελεσματικά σε σύγκριση με νεότερες μορφές αξιολόγησης, όπως η μοντελοποίηση σε υπολογιστή ή τα τεστ που χρησιμοποιούν ανθρώπινα κύτταρα..

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024