Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Beach bar στη Ρόδο: Παραμένουν οι πλωτές ξαπλώστρες και οι άθλιες εργασιακές συνθήκες

Beach bar στη Ρόδο: Παραμένουν οι πλωτές ξαπλώστρες και οι άθλιες εργασιακές συνθήκες

Παρά τις αντιδράσεις, προς το παρόν, τίποτα δεν άλλαξε στο beach bar στη Ρόδο, όπου σερβιτόρος πήγαινε τις παραγγελίες σχεδόν κολυμπώντας.

Οι εικόνες με τον σερβιτόρο σε beach bar στη Ρόδο να παραδίδει παραγγελία σχεδόν κολυμπώντας, είναι ίσως οι εικόνες του φετινού καλοκαιριού, που έκαναν επίκαιρες τις συνθήκες –συχνά μεσαίωνα- εργασίας των εργαζομένων στον τουρισμό.

Παρά τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, τόσο οι πλωτές ξαπλώστρες, όσο και το σερβίρισμα μέσω θαλάσσης, παραμένουν, όπως διαπίστωσε η αυτοψία του Mega. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή που έφτασε στη συγκεκριμένη επιχείρηση μετά τις εικόνες ντροπής με το νερό να φτάνει τον σερβιτόρο στο στήθος, από το υπουργείο Εργασίας ήταν αρμόδια μόνο για τον έλεγχο της ασφάλισης του εργαζομένου. Η επιτροπή που είναι υπεύθυνη για θέματα υγείας και κινδύνου δεν προλαβαίνει καθώς έχει στην επίβλεψή της και νησιά του νοτίου Αιγαίου, τον Αργοσαρωνικό και του Πειραιά.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είπαν στην ΕΡΤ οι υπεύθυνοι της επιχείρησης, μέχρι τις 21 Ιουλίου, οπότε και λήγει η διορία της Κτηματικής Υπηρεσίας, θα έχουν απομακρυνθεί οι κατασκευές που βρίσκονται μέσα στην θάλασσα.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το κατάστημα θα καταβάλλει και τα πρόστιμα των 10.400 ευρώ που έχει επιβάλλει το Λιμενικό σε ελέγχους του, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την επιχείρηση, οι πλωτές ξαπλώστρες δεν είναι μόνιμες κατασκευές και δεν στοιχειοθετούν παράβαση της άδειας λειτουργίας, η οποία είναι σε ισχύ και στην διάθεση των Αρχών.

Από το 2016 τα πρώτα πρωτόκολλα κατεδάφισης στο beach bar

Το συγκεκριμένο beach bar στη Ρόδο ξεκίνησε να λειτουργεί ως καντίνα και από το 2015 άρχισε να επεκτείνεται με αυθαίρετες κατασκευές.

Το 2016 εκδόθηκαν τα πρώτα πρωτόκολλα κατεδάφισης, ένα τον Ιανουάριο και το δεύτερο τον Ιούλιο, με τον Δήμο Ρόδου να αποφασίζει την οριστική διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης. Ωστόσο, 8 χρόνια αργότερα η επιχείρηση δεν έχει σφραγιστεί παρά το γεγονός ότι μία σειρά από δημόσιες υπηρεσίες έχουν διαπιστώσει παραβάσεις.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024