Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Fiat 600e: Upsizing στην ηλεκτροκίνηση

Fiat 600e: Upsizing στην ηλεκτροκίνηση

Η Fiat αποκαλύπτει ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Β-Segment crossover με την ονομασία 600e το οποίο αποτελεί το επόμενο βήμα της στο πλάνο εξηλεκτρισμού απαντώντας στις απαιτήσεις του κοινού για περισσότερη πρακτικότητα

H ιταλική φίρμα σποκαλύπτει το δεύτερο κατά σειρά αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της με την μορφή ενός compact crossover και την ονομασία 600e.

Αφετηρία για το νέο μοντέλο αποτελεί η ηλεκτρική πλατφόρμα e-CMP, γνωστή ήδη από πλήθος εφαρμογών του ομίλου Stellantis. Φιλοξενεί μια μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh η οποία στην περίπτωση του ιταλικού SUV, υπόσχεται αυτονομία 400 χλμ.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το 600e θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο ως εμπροσθοκίνητο, με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 156 ίππων, μέγεθος που σε συνάρτηση και με τις υπόλοιπες προδιαγραφές της υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δευτερόλεπτα.

Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί με τάση έως 100 KW σε ταχυφορτιστή, διαδικασία που εγγυάται την αναπλήρωση της ενέργειας έως το 80% σε περίπου μισή ώρα. Να σημειωθεί ότι ο φορτιστής που διατίθεται ως standard είναι 11 kW.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς με δεδομένα τα παραπάνω, το 600e είναι συγγενές προς το πρόσφατο Jeep Avenger από το οποίο ωστόσο υπερέχει κατά μήκος, κατά περίπου οκτώ εκατοστά, έχοντας συνολικό μήκος 4,17 μ. Ως αποτέλεσμα το πορτ μπαγκάζ του 600e είναι κατά 5 λίτρα μεγαλύτερο σε σχέση με του αμερικανοτραφούς μοντέλου φτάνοντας τα 360 λίτρα. Το 600e διαθέτει επίσης ένα μεγάλο «απόθεμα» μικρών αποθηκευτικών χώρων στο εσωτερικό του συνολικής χωρητικότητας 15 λίτρων.

Την ίδια προέλευση έχει και ο ψηφιακός εξοπλισμός του μοντέλου που, όπως και στο Avenger, αποτελείται από ψηφιακό πίνακα οργάνων και infotainment 10,25 ιντσών. H διάταξη παραπέμπει εξίσου στο Avenger αν και στην προκειμένη περίπτωση το άγγιγμα της Fiat έχει προσθέσει περισσότερες καμπύλες. 

Σε επίπεδο σχεδιασμού ακόμα και ο πιο ανεξοικείωτος με την σχεδίαση των αυτοκινητοβιομηχανιών μπορεί να διακρίνει στις γραμμές του 600e τον θελκτικό αισθητικό κώδικα της σειράς των 500. Στις λεπτομέρειες ξεχωρίζουν τα διαιρούμενα φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω, τα διαφορετικών χρωμάτων προστατευτικά του αμαξώματος και οι διογκωμένοι θόλοι οι οποίοι φιλοξενούν τροχούς έως και 18 ιντσών.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024