Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γουίμπλεντον: Τέλος το ολόλευκο για τις γυναίκες;

Γουίμπλεντον: Τέλος το ολόλευκο για τις γυναίκες;

Οι γυναίκες εμφανίζονται με σορτς που δεν είναι ολόλευκα, όπως η παράδοση του τουρνουά το επιβάλλει

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η Δευτέρα, η πρεμιέρα του εφετινού Wimbledon έσπασε ένα ρεκόρ για το ίδιο το τουρνουά. Και για να γίνει κάποιος πιο ακριβής, η ναυαρχίδα των Grand Slam μοιάζει να … χάνει το ολόλευκο! Σύμφωνα με την παράδοση που τηρείται από όλους, το άσπρο κυριαρχεί.

Αλλά αυτή τη φορά, οι γυναίκες παίκτριες φορούν σορτς ακόμη και άλλου χρώματος, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Λες και βλέπουμε σε… ζωντανή μετάδοση μια αλλαγή από τον ιστορικό ενδυματολογικό κώδικα και αυτό συμβαίνει για να μειώσουν το άγχος από την περίοδό τους!

Τον περασμένο Νοέμβριο, εξάλλου, καταργήθηκε ο περίφημος κανόνας των ολόλευκων στις γυναίκες ούτως ώστε να έχουν λιγότερες ανησυχίες για αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. Η λευκορωσίδα τενίστρια Βικτόρια Αζαρένκα ήταν ένα από τα πρώτα αστέρια που προχώρησαν στην κατάρριψη του κανόνα, καθώς φορούσε μαύρο σορτς κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής της στον πρώτο γύρο με την Γουάν.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η μητέρα του σπουδαίου βρετανού τενίστα, του Αντι Μάρεϊ, Τζούντι, αλλά και η θρυλική Μπίλι Τζιν Κινγκ ήταν μεταξύ των ονομάτων που ζητούσαν να καταργήσει το σημαντικό τουρνουά έναν από τους κανόνες του.

Η Βρετανίδα σταρ  Χέδερ Γουάτσον, εξάλλου, αποκάλυψε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο  ότι πήρε το χάπι κατά τη διάρκεια του περσινού τουρνουά για να «αποφύγω την αμηχανία» και αφού είχε ανακαλύψει ότι η περίοδός της θα συνέπιπτε με κάποιες από τις ημέρες των αγώνων. «Λοιπόν, όταν το άκουσα, χάρηκα πολύ γιατί πέρυσι πήρα το χάπι για να σταματήσω την αιμορραγία. Ηξερα ότι έπρεπε να φοράμε λευκό σορτς και δεν ήθελα να αντιμετωπίσω το παραμικρό.

Τρέχουμε  συνεχώς ιδρωμένες. Εφέτος ήξερα ότι η περίοδός μου θα ήταν ξανά κατά τη διάρκεια του Wimbledon, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη που δεν θα χρειαστεί να κάνω το ίδιο πράγμα όπως πέρυσι. Νομίζω ότι είναι πραγματικά θετικό και είναι αληθινά υπέροχο. Κάτι σίγουρα προοδευτικό», συμπλήρωσε η τενίστρια.

Επιβεβαιώνοντας την απόφασή τους να κάνουν τη βασική αλλαγή κανόνων πέρυσι, η επικεφαλής του Wimbledon, Σάλι Μπόλτον, είπε ότι οι αξιωματούχοι ήταν πρόθυμοι να στηρίξουν τους παίκτες και να τους βοηθήσουν να αποδώσουν στο καλύτερό τους επίπεδο.

«Είμαστε δεσμευμένοι να υποστηρίζουμε τους παίκτες και να ακούμε τα σχόλιά τους. Αυτό σημαίνει ότι, από την επόμενη χρονιά οι γυναίκες και τα κορίτσια που θα αγωνίζονται στο τουρνουά θα έχουν τη δυνατότητα να φορούν χρωματιστά σορτς αν το επιλέξουν. Ελπίζουμε ότι αυτή η προσαρμογή του κανόνα θα βοηθήσει τους παίκτες να επικεντρωθούν αποκλειστικά στην απόδοσή τους και να φύγει το οποιοδήποτε άγχος».

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024