Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Δέσμευση Τασούλα για να λυθεί το χωροταξικό με τους Σπαρτιάτες

Βουλή: Δέσμευση Τασούλα για να λυθεί το χωροταξικό με τους Σπαρτιάτες

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην ορκωμοσία της νέας Βουλής οι βουλευτές των Σπαρτιατών βρέθηκαν να κάθονται πίσω από τα έδρανα που καταλαμβάνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Δέσμευση ότι θα λυθεί το θέμα της χωροταξίας στα έδρανα της Βουλής παρείχε ο Κωνσταντίνος Τασούλας στην Όλγα Γεροβασίλη και τον νέο πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, μετά την απόφαση να καθίσουν οι βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες» πίσω από τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από επικοινωνία που είχε χθες βράδυ και σήμερα το πρωί με την Όλγα Γεροβασίλη και τον νέο πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κωνσταντίνος Τασούλας δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια για να λυθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Για το θέμα της χωροταξίας υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σωκράτη Φάμελλο να αποστέλλει επιστολή στον κ. Τασούλα προκειμένου να υπάρξει αναδιαμόρφωση και να απομακρυνθεί η ΚΟ των Σπαρτιατών από τα έδρανα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαράδεκτο και αδιανόητο

Στην επιστολή αυτή, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι είναι «απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ», χαρακτηρίζοντας μάλιστα πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι θεωρούν απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος «Σπαρτιάτες» στα έδρανα της Αριστεράς στη Βουλή.

«Είναι κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων» συμπλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Δείτε την επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Τασούλα:

Την αντίδρασή του στη συγκεκριμένη χωροταξία είχε εκφράσει και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «από τη Γαλλική Επανάσταση και μετά είθισται η Αριστερά να κάθεται στην αριστερή πλευρά της Ολομέλειας, η Δεξιά στη δεξιά πλευρά και οι νεοναζί στα άκρα».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024