Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογή αντιπροέδρων: Αλλαγή πλεύσης της ΝΔ την τελευταία στιγμή - Για ποιους θα ψηφίσει «παρών»

Εκλογή αντιπροέδρων: Αλλαγή πλεύσης της ΝΔ την τελευταία στιγμή – Για ποιους θα ψηφίσει «παρών»

Αρχικά οι βουλευτές της ΝΔ θα ψήφιζαν «παρών» για τους αντιπροέδρους που πρότεινε η Πλεύση Ελευθερίας και οι Σπαρτιάτες

Λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροέδρων της νέας Βουλής, φαίνεται ότι η ΝΔ άλλαξε την απόφαση της για το σε ποιους θα δώσει την θετική της ψήφο. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα δώσουν «παρών» στον αντιπρόεδρο που προτείνουν οι «Σπαρτιάτες», κάτι που είχε διαφανεί και τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και στην Πλεύση Ελευθερίας.

Ωστόσο αργότερα και λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες η γραμμή άλλαξε και η ΝΔ θα δώσει «παρών» και όχι «ναι» και στην πρόταση της ΝΙΚΗΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι για να εκλεγεί αντιπρόεδρος της Βουλής (προτείνεται ένας από κάθε κοινοβουλευτική ομάδα, εκτός από το πρώτο κόμμα που προτείνει τρεις) χρειάζεται να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Εάν τελικά οι βουλευτές της ΝΔ όντως δεν ψηφίσουν υπέρ των αντιπροέδρων που προτείνουν οι «Σπαρτιάτες», η Πλεύση Ελευθερίας και η ΝΙΚΗ τότε σημαίνει ότι αυτά τα τρία κόμματα δεν θα εκπροσωπούνται στο προεδρείο.

Η αλλαγή στάσης

Νωρίτερα υπήρξαν σχόλια στον Τύπο που έθεταν το ερώτημα για το κριτήριο με το οποίο η ΝΔ επέλεξε να μην στηρίξει τον υποψήφιο της Πλεύσης Ελευθερίας, αλλά να στηρίξει τον υποψήφιο της ΝΙΚΗΣ.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, στην αλλαγή στάσης έπαιξε ρόλο και το «παρών» της ΝΙΚΗΣ στους αντιπροέδρους της ΝΔ αλλά και στον Κωνσταντίνο Τασούλα, κάτι που ωστόσο επέλεξαν σαν στάση και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ο κ. Τασούλας θα είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής με 249 ψήφους υπέρ. Την εκλογή του στήριξαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δήλωσαν «παρών».

Οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι

Για τις θέσεις των α’, β’ και γ’ αντιπροέδρων, η ΝΔ προτείνει τους Θανάση Μπούρα, Γιάννη Πλακιωτάκη και Γιώργο Γεωργαντά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ την Όλγα Γεροβασίλη, ενώ το ΠΑΣΟΚ τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Το ΚΚΕ προτείνει ξανά τον Γιώργο Λαμπρούλη, ενώ η Ελληνική Λύση τον Βασίλη Βιλιάρδο.

Οι «Σπαρτιάτες» προτείνουν τον Πέτρο Δημητριάδη και η Νίκη τον Γιώργο Αποστολάκη. Η Πλεύση Ελευθερίας τον Μιχάλη Χουρδάκη.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024