Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ μιλούν για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του - Θα «κατέβαιναν» στην πολιτική;

Οι γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ μιλούν για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του – Θα «κατέβαιναν» στην πολιτική;

 Παύλος και Νικόλαος, οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, επιμένουν να συστήνονται ως «πρίγκιπες της Ελλάδας», προσπερνώντας το γεγονός ότι η βασιλεία στην χώρα μας έχει κλείσει τον κύκλο της με απόφαση του ελληνικού λαού.

Οι μεγαλύτεροι γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Παύλος και Νικόλαος, για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του πατέρα τους, μίλησαν στην εκπομπή «365 Στιγμές» της ΕΡΤ για το πώς βίωσαν την περίοδο μετά την κατάργηση της βασιλείας και γιατί θα ήθελαν να τους επιστραφεί η ελληνική ιθαγένεια.

«Το να σου αφαιρέσουν την ιθαγένεια είναι γραφειοκρατικό, το αν εγώ είμαι Έλληνας ή όχι, το ξέρω εγώ….» είπε ο Νικόλαος ενώ ο Παύλος ανέφερε «μπορώ να προσφέρω κι εγώ ως αυτός που είμαι, να προσφέρω στη χώρα μας». Και οι δύο ανέφεραν ότι συστήνονται με τα μικρά τους ονόματα, αντιπαρερχόμενοι το γεγονός ότι η βασιλεία στην Ελλάδα έχει κλείσει τον κύκλο της με απόφαση του ελληνικού λαού.

«Εγώ συστήνομαι ως Παύλος της Ελλάδος, ενίοτε και ως Πρίγκιπας Παύλος. Το αν είμαστε Πρίγκιπες με μία εργατική θέση δεν είμαστε, αλλά δεν θα πει ότι δεν είμαστε πρίγκιπες γιατί είναι ξεχωριστό από τη χώρα. Δεν θέλω να επιλέξω επίθετο, έχω επίθετο το “Της Ελλάδος”. Γιατί να το αλλάξω; Όταν έγινε ο νόμος έγινε για να μας επιτεθούν. Κάποιος αποφάσισε μια μέρα ότι δεν έχεις το όνομά σου… Δεν είναι τίτλος, είναι όνομα. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα»  είπε (προκλητικά) ο Παύλος. «Η βασιλεία καταργήθηκε, αλλά εμείς είμαστε γεννημένοι πρίγκιπες. Δεν είναι ότι παίρνουμε τη θέση με το να μας αποκαλεί κάποιος έτσι», συμπλήρωσε.

«Συστήνομαι ως Νικόλαος. Υπάρχουν άνθρωποι που με συστήνουν ως Πρίγκιπα Νικόλαο. Δεν το ζητάω. Δεν υπάρχει και λόγος. Παντού αισθανόμουν ξένος, μεγάλωσα και υπηρέτησα στην Αγγλία, αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκα Άγγλος. Εδώ στην Ελλάδα για πρώτη φορά αισθάνθηκα ότι είναι ο τόπος μου και μου δίνει τρομερή ευτυχία» η απάντηση του Νικόλαου Γλύξμπουργκ.

Και συμπλήρωσε: «Δεν είναι θέμα επιλογής επιθέτου. Είχα ιθαγένεια, μου αφαιρέθηκε. Μας αφαιρέθηκε. Εννοείται ότι επιδιώκω να αποκτήσω την ιθαγένεια, επίθετο δεν έχω, μπορούμε να το κουβεντιάσουμε αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το αν είμαι Έλληνας ή όχι το ξέρω εγώ, στις φλέβες μου ρέει Ελλάδα, ταυτίζομαι με αυτόν τον τόπο. Είμαι Έλληνας και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς».

Θα κατέβαιναν στην πολιτική;

Τα δύο αδέρφια απαντούν στο ερώτημα αν θα κατέβαιναν στην πολιτική με τον Παύλο να απαντά:

«Δεν έχω τέτοια σχέση με κανένα κόμμα. Κόσμος στο δρόμο μου το λέει. Αυτό ποτέ δεν το θέλαμε. Δεν είναι στο πρόγραμμά μας. Με ενδιαφέρει πολύ η πολιτική αλλά όχι να κατέβω εγώ».

«Επειδή μου το ζήτησαν πολλοί, άνθρωπος είμαι το σκέφτηκα, αλλά αποφάσισα ότι δεν είναι για μένα» ήταν η απάντηση του Νικόλαου.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024