Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα Σμύρνη: Ομόφωνα ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή

Νέα Σμύρνη: Ομόφωνα ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή

Το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι δύο από τους τρεις αστυνομικούς για τον ξυλοδαρμό φοιτητή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 7 Μαρτίου 2021. Κατηγορούνταν για τα αδικήματα των βασανιστηρίων και της συνέργειας σε αυτά, αντίστοιχα.

Στους δύο αστυνομικούς, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και τους καταδίκασε, σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και σε ένα χρόνο με αναστολή αντίστοιχα, όπως αναφέρει η ΕφΣυν.

Όσον αφορά τον τρίτο κατηγορούμενο αστυνομικό, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο καθώς φαίνεται πως δεν προκύπτει ότι τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας μαζί με τους δύο συναδέλφους του.

Η εισαγγελική πρόταση

Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού Παναγιώτας Λαμπρινάκου η οποία δεν αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί άσκησης «απαιτούμενης βίας» και «θέσης αυτοάμυνας», αλλά ούτε και την ύπαρξη οργισμένου πλήθους που τους επιτέθηκε όπως υποστήριξαν – πράγμα που δεν προκύπτει από το βιντεοληπτικό υλικό που προβλήθηκε στη δικαστική αίθουσα – ο πρώτος κατηγορούμενος αστυνομικός Π.Α. τέλεσε το αδίκημα των βασανιστηρίων, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός Δ.Σ., ο οποίος είχε σχηματίσει προστατευτικό κλοιό γύρω από τον πρώτο, το αδίκημα της συνέργειας σε βασανιστήρια, αφού αποφάνθηκε πως, χωρίς τη συνδρομή του ίδιου, δεν θα ήταν εφικτός ο ξυλοδαρμός του νεαρού.

«Οι ισχυρισμοί τους, δεν επιβεβαιώνονται από κανένα στοιχείο και το πλήθος (στην πλατεία) ήταν πολύ μικρό», είπε η εισαγγελέας και σχολιάζοντας τον ισχυρισμό περί αυτοάμυνας είπε πως «ο παθών δεν φαίνεται να αντιστέκεται, αλλά να αντιδρά ενστικτωδώς στη χρήση μεταλλικής ράβδου».

Οι τρεις κατηγορούμενοι επιχείρησαν να παρουσιάσουν το θύμα ως ενορχηστρωτή μίας επίθεσης εναντίον τους, σπεύδοντας μάλιστα να προσθέσουν πως πριν την εμφάνιση των αστυνομικών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, «είχε συγκέντρωση η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Σύμφωνα με την δική τους εκδοχή η ζωή τους φαίνεται να απειλήθηκε τόσο που αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση βίας και μεταλλικής ράβδου.

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024