Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alfa Romeo 6C: Η διττή φύση ενός sportscar

Alfa Romeo 6C: Η διττή φύση ενός sportscar

Η Alfa ετοιμάζεται να αποκαλύψει ένα νέο sportscar το οποίο αναμένεται να υιοθετήσει τα διακριτικά 6C και να αξιοποιήσει ένα plug-in υβριδικό σύνολο

H ιταλική φίρμα έχει ανακοινώσει ήδη τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας με ορίζοντα το 2027 προετοιμάζοντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, ένα ηλεκτροκίνητο crossover για το 2024. Προτού ωστόσο συμβούν όλα αυτά, η Alfa Romeo ανακοίνωσε μια πολύ πιο ηχηρή πρεμιέρα, ένα νέο sportscar το οποίο θα είναι συμβατό τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και με ηλεκτρική τεχνολογία.

Αν και προς το παρόν η ιταλική φίρμα δεν έχει αποκαλύψει την ονομασία του επίμαχου sportscar υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να ονομαστεί 6C σε μια προσπάθεια σύνδεσης παρελθόντος και μέλλοντος.

Σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις δια στόματος Jean Philippe Imparato, το νέο μοντέλο θα είναι, όπως σημείωσε ο ίδιος μια «ειδική περίπτωση», ένα «εμβληματικό αυτοκίνητο που θα αποτελέσει την έκφραση του αυθεντικού DNA της Alfa Romeo». Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η πρεμιέρα του νέου sportscar θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου στο Μουσείο της ιταλικής φίρμας στο Μιλάνο.

Συνοδεία των παραπάνω ανακοινώσεων η Alfa Romeo έδωσε στη δημοσιότητα και το πρώτο teaser του επίμαχου μοντέλου αποκαλύπτοντας ωστόσο ελάχιστα σε σχέση με τα χαρακτηριστικά και τη σχεδίασή του.

Σε ό,τι αφορά τη διττή του φύση όπως έχει επισημάνει στο πρόσφατο παρελθόν ο επικεφαλής της Alfa Romeo «θα είναι πολύ συναρπαστικό, ακριβό και πολύ εκλεκτικό. Έχουμε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες οι οποίες δεν έχουν αποκλειστικά ηλεκτρικό πρόσημο –τουλάχιστον όχι τα επόμενα δύο χρόνια».

Αν έπρεπε η παραπάνω δήλωση να μεταφραστεί σε πραγματικότητα, το επικρατέστερο σενάριο είναι η Alfa Romeo αρχικά να παρουσιάσει το νέο της sportscar ως plug-in υβριδικό αξιοποιώντας τον V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων και την τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει από την εμπλοκή της στην F1. Παράλληλα, αναμένεται εξαρχής κατά τη διάρκεια της εξέλιξης να λάβει υπόψη της την αμιγή ηλεκτροκίνηση η οποία θα εισαχθεί μεταγενέστερα στην εξίσωση.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024