Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανελλαδικές 2023: Υποψήφιος συγκέντρωσε 20.000 μόρια - «Παίζει ρόλο και η τύχη»

Πανελλαδικές 2023: Υποψήφιος συγκέντρωσε 20.000 μόρια – «Παίζει ρόλο και η τύχη»

Ο ίδιος δηλώνει πως θέλει να περάσει στη Νομική Αθηνών

Ο Φίλιππος Φούφας κατάφερε να πετύχει το «απόλυτο» στις πανελλαδικές εξετάσεις γράφοντας 20 σε όλα τα μαθήματα και έτσι να συγκεντρώσει 20.000 μόρια και να «σπάσει» όλα τα ρεκόρ.

Ο μαθητής εξασφάλισε το 100/100 και από τους 8 εκπαιδευτικούς που βαθμολόγησαν τα γραπτά του και αναδείχθηκε ο πρώτος των πρώτων όλων των εποχών.

Ο Φίλιππος μίλησε στο MEGA για την τεράστια αυτή επιτυχία του, αλλά και για τα όνειρά του για το μέλλον.

«Η αλήθεια είναι ότι παίζει ρόλο και το διάβασμα αλλά για να επιτευχθεί το απόλυτο αποτέλεσμα χωρίς να χαθεί ούτε ένα μόριο, παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά και η ευνοϊκή διάθεση των διορθωτών να μην κόψουν ούτε ένα μόριο. Ήμουν στη θεωρητική κατεύθυνση, έδωσα Λατινικά, Αρχαία, Έκθεση και Ιστορία. Η Νομική είναι η πρώτη μου επιλογή», είπε αρχικά.

«Γενικά διάβαζα πολύ. Η προετοιμασία για τις πανελλαδικές αφορά κυρίως στη Β’ και Γ’ λυκείου. Αλλά καλό είναι να τεθούν οι βάσεις σχετικά με την ακαδημαϊκή συνέπεια. δεν γνωρίζω απόλυτα τι θέλω στη ζωή μου, πιστεύω είναι αδύνατον να γνωρίζει κανείς στα 18 του τι θέλει να κάνει. αυτό είναι και ένα προτέρημα της Νομικής, ότι είναι ένα πτυχίο αρκετά ευρύ και ανοίγει πόρτες προς πολλές κατευθύνσεις. Είναι πολύ νωρίς για να κρίνω ποιοι θα είναι οι στόχοι μου στη συνέχεια, πώς θα είναι η σχολή, θα πρέπει να το βιώσω», συνέχισε ο μαθητής.

Πώς ήταν η χρονιά του και τι στερήθηκε;

Ο Φίλιππος Φούφας δήλωσε πως, «οι πανελλαδικές χρειάζονται ρεαλισμό. Πρέπει να υπάρχει διάθεση για υποχωρήσεις στην κοινωνική ζωή. όχι ότι είναι απαραίτητο να μην βγει κανείς ούτε μια δορά από το σπίτι του για 2 χρόνια. Ο βασικός μου στόχος ήταν να περάσω στη σχολή μου. Είναι μία γενικότερη νοοτροπία που καλλιεργείται στον χώρο του σχολείου σχετικά με την προσήλωση στον στόχο και την σημασία που έχει αυτό μετέπειτα στη ζωή μας. Αφού ολοκληρώσω τη Νομική, μάλλον θα ήθελα να επιδιώξω μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό αλλά είναι πολύ νωρίς».

«Δεν είναι ο βασικός μου στόχος η πολιτική αλλά δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Έχω κανονίσει τις διακοπές μου», κατέληξε.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024