Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Δεν θα πλήξουμε στο εγγύς μέλλον τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Ισραήλ: Δεν θα πλήξουμε στο εγγύς μέλλον τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Το Ισραήλ δεν είναι «πιο κοντά» σ' ένα πλήγμα κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν καθώς οι Ιρανοί δεν έχουν ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή στον εμπλουτισμό ουρανίου.

Δεν επίκειται στο εγγύς μέλλον ισραηλινό στρατιωτικό πλήγμα κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, διαβεβαίωσε χθες Παρασκευή ο Ζάχι Χανέγκμπι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από time.news), σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Αποκλιμάκωση

Παρότι Ουάσιγκτον και Τεχεράνη επιδιώκουν να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις που σχετίζονται με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ο Χανέγκμπι ξεκαθάρισε στην ισραηλινή τηλεόραση ότι καμία συμφωνία δεν θα ήταν δεσμευτική για το Ισραήλ, το οποίο θεωρεί απειλή για την ύπαρξή του ένα Ιράν που θα διέθετε πυρηνικά όπλα.

Ερωτηθείς εάν είναι πλέον πιο κοντά μια απόφαση για προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ο Ζάχι Χανέγκμπι είπε στο Channel 13: «Δεν είμαστε πιο κοντά, επειδή οι Ιρανοί έχουν σταματήσει, εδώ και λίγο καιρό, να εμπλουτίζουν ουράνιο στο επίπεδο το οποίο θεωρούμε κόκκινη γραμμή».

«Αλλά μπορεί να συμβεί. Επομένως προετοιμαζόμαστε για τη στιγμή, εφόσον έρθει, που θα υποχρεωθούμε να υπερασπιστούμε τον λαό του Ισραήλ απέναντι σε ένα φανατικό καθεστώς που έχει βάλει σκοπό να μας εξολοθρεύσει και διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής», συμπλήρωσε.

Ελπίζουν σε συμφωνία

Αφού δεν κατάφεραν ν’ αναβιώσουν τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι ΗΠΑ ελπίζουν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή ορισμένων περιορισμών στην Τεχεράνη, προκειμένου ν’ αποτρέψουν το ενδεχόμενο ν’ αποκτήσει πυρηνικό όπλο το οποίο θα απειλήσει το Ισραήλ και θα προκαλέσει κούρσα εξοπλισμών στην περιοχή. Το Ιράν αρνείται ότι έχει τέτοιες φιλοδοξίες.

Το 2018 οι ΗΠΑ αποχώρησαν μονομερώς από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και επέβαλαν νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, στραγγαλίζοντας την ιρανική οικονομία. Εκτοτε το Ιράν υπερέβη σταδιακά τα όρια εμπλουτισμού ουρανίου που προβλέπονταν στη συμφωνία του 2015.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024