Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ράτκλιφ προσπάθησε να αποκτήσει το 50% της Μπαρτσελόνα

Ο Ράτκλιφ προσπάθησε να αποκτήσει το 50% της Μπαρτσελόνα

Όταν ο Ράτκλιφ άκουσε πως ο Λαπόρτα και τα άλλα στελέχη των Μπλαουγκράνα σχεδίαζαν να πουλήσουν ένα ποσοστό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του συλλόγου, ο Βρετανός τρομοκρατήθηκε

Το 50% της Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αποκτήσει ο πλουσιότερος Βρετανός σερ Τζιμ Ράτκλιφ ο οποίος έχει καταθέσει πρόταση και για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σύμφωνα με βιβλίο αποσπάσματα του οποίου  προδημοσιεύουν οι «The Times», ο ιδιοκτήτης της INEOS είχε «μια ενδιαφέρουσα συζήτηση» με το κλαμπ, ενώ διατηρούσε καλή σχέση με Τζουάν Λαπόρτα ο οποίος στο μεταξύ είχε επιστρέψει στην ηγεσία της χρεοκοπημένης ομάδας.

Το ζήτημα ωστόσο έγινε «πολιτικό» λόγω της υποχρέωσης που έχει η Μπάρτσα απέναντι στα 144.000 μέλη της.

Όταν ο Ράτκλιφ άκουσε πως ο Λαπόρτα και τα άλλα στελέχη των Μπλαουγκράνα σχεδίαζαν να πουλήσουν ένα ποσοστό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του συλλόγου, ο Βρετανός τρομοκρατήθηκε.

«Τους είπαμε, «Μην το κάνετε παιδιά- θα βάλουμε δύο ή τρία δισεκατομμύρια, θα ανακαινίσουμε το Καμπ Νου και θα έχουμε το 50% της ιδιοκτησίας- θα υπογράψουμε μια πράξη για να πούμε πως δεν θα πουλήσουμε ποτέ». Το ενδιαφέρον μας ήταν μόνο για το ποδόσφαιρο, όχι να βγάλουμε χρήματα. Νομίζω ό,τι θα λειτουργούσε καλά.

«Το συζητήσαμε αλλά στο τέλος δεν πίστευαν πως μπορούσαν να πάνε στους φιλάθλους με αυτή την πρόταση. Ο δρόμος που ακολουθούσαν ήταν καταστροφικός Προσπαθήσαμε να το επισημάνουμε αλλά μας είπαν «Ξέρουμε, αλλά…». Ολοι έχουν μικρό χρονικό ορίζοντα γιατί ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα έρχεται, κάνει μια πενταετή θητεία και παραδίδει το χάος σε κάποιον άλλον».

«Εχουν πλέον πουλήσει ένα κομμάτι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων merchandising για τα επόμενα 25 χρόνια. Τα πούλησαν σε αμερικανικά hedge funds. Αν κοιτάξετε τους κορυφαίους συλλόγους έχουν περίπου τα ίδια: ας πούμε 800 εκατ. στερλίνες για χάρη της συζήτησης. Εξαιτίας αυτού που έκανε η Μπαρτσελόνα το δικό τους μπάτζετ θα κυμαίνεται περίπου στα 500 εκατ. . Γι’ αυτό τους είπα να μην το κάνουν».

Ο Ράτκλιφ είναι ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων της Νις και προσπαθεί από τον Νοέμβριο να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της οποίας είναι οπαδός από τα γεννοφάσκια του.

Η προσφορά του αφορά μόνο τις μετοχές της οικογένειας Γκλέιζερ γεγονός που έχει εκνευρίσει τους μετόχους της μειοψηφίας που απειλούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη αν γίνει αποδεκτή η προσφορά του.

Ωστόσο φαίνεται πως χάνει τη μάχη της διεκδίκησης από τον σεΐχη του Κατάρ Γιασίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι του οποίου η τελευταία προσφορά είναι κοντά στα έξι δισ. ευρώ.

Στο παρελθόν ο Ράτκλιφ είχε προσπαθήσει να αποκτήσει και την Τσέλσι, ενώ ετησίως δαπανά μέσω της INEOS 300 εκατ. στερλίνες (περίπου 350 εκατ. ευρώ) στον αθλητισμό

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024