Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο επόμενος «βασιλιάς» στη σκακιέρα του Μπαρτζώκα

Ο επόμενος «βασιλιάς» στη σκακιέρα του Μπαρτζώκα

Οι πειραιώτες πρωτοπορούν στις μεγάλες αλλαγές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ίσως να δούμε την ομάδα του Μπαρτζώκα να ανοίγει νέους ορίζοντες παίζοντας με νέο στυλ και νέες ιδέες.

Ο Σάσα Βεζένκοφ αποφάσισε ν’ αποδεχθεί την πρόταση του Σακραμέντο και θα μετακομίσει στο ΝΒΑ για να ζήσει το όνειρο, με τη φανέλα των Κινγκς.

Ο MVP της φετινής Ευρωλίγκας θα παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και ο Ολυμπιακός (που βοήθησε πάρα πολύ τον Σάσα γι’ αυτό το μεγάλο άλμα) είναι πλέον στην αγορά για να πάρει παίκτη στο «4».

Εύκολο να το λες δύσκολο να το κάνεις όταν βρίσκεσαι σε αναζήτηση αντικαταστάτη του Βεζένκοφ, καθώς όλοι γνωρίζουμε τις δουλειές που έκανε ο Βούλγαρος φόργουορντ στο παρκέ.

Για ν’ ακριβολογούμε, δεν υπήρχε και κάτι που να μην το έκανε ο Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό κι αυτό καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επιλογή για τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Θα είναι άραγε ο Μίροτιτς αυτός που θα πιάσει λιμάνι; Οι συζητήσεις έχουν γίνει κι απομένει να δούμε αν τελικά οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν το δεύτερο μεγάλο «μπαμ» του καλοκαιριού μετά την επιστροφή του Μιλουτίνοφ.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν υπάρχει ένα μόνο πλάνο σε ότι αφορά τον «διάδοχο» του Βεζένκοφ.

Κι αυτό φανερώνει δύο πράγματα. Πρώτον ότι ο προπονητής των πειραιωτών είχε δουλέψει εδώ και καιρό στο μυαλό του το «σενάριο» αποχώρησης του Βεζένκοφ και το δεύτερο ότι ίσως οι «ερυθρόλευκοι» πάνε σε άλλο μοτίβο μπάσκετ την επόμενη σεζόν.

Αν βέβαια φορέσει τα «ερυθρόλευκα» ο Μίροτιτς οι αλλαγές δεν θα είναι πολλές στην αγωνιστική «ταυτότητα» της ομάδας του λιμανιού.

Γιατί στον Ολυμπιακό δεν θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό ματς τον Μίροτιτς που εμφανίστηκε στην Μπαρτσελόνα.

Οι δύο ομάδες παίζουν διαφορετικό μπάσκετ κι αυτό σημαίνει ότι ο Μίροτιτς θα έχει άλλον ρόλο στον Πειραιά. Ίσως να θυμηθούμε εκείνο το ρόλο που είχε στη Ρεάλ πριν από δέκα χρόνια.

Κανείς όμως δεν μπορεί ν’ αποκλείσει και το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην απόκτηση άλλου παίκτη ο Ολυμπιακός για τη θέση «4».

Κι αν για παράδειγμα πάρει τριαρο-τεσσάρι που μπορεί να μείνει ελεύθερος από την ομάδα με την οποία έχει συμβόλαιο; Ναι, αν για παράδειγμα μείνει ελεύθερος ο Κλάιμπερν δεν μπορούν να γίνουν πολλά «κόλπα» με τις απαραίτητες εσωτερικές… μετακινήσεις ή και μεταγραφές;

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας «σκηνοθετεί» εδώ και πολλές μέρες την… ταινία της επόμενης χρονιάς χωρίς το καστ να περιλαμβάνει Βεζένκοφ. Έτσι έπρεπε να κάνει για να είναι απόλυτα προετοιμασμένος την κρίσιμη ώρα.

Πρωταγωνιστής αυτή τη στιγμή φαίνεται πως είναι ο Μίροτιτς και όλοι περιμένουν τις εξελίξεις, καθώς ο Ολυμπιακός μπορεί να του προσφέρει ένα μεγάλο συμβόλαιο καθώς έχει στα ταμεία το 1,5 εκατ. ευρώ από την μετακίνηση του Βεζένκοφ στους Κινγκς.

Η αποχώρηση του Σάσα αφήνει ένα μεγάλο κενό στον Ολυμπιακό αλλά το καλό για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για μια σωστή επιλογή.

ΚΙ εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι πειραιώτες πρωτοπορούν στις μεγάλες αλλαγές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ίσως να δούμε την ομάδα του Μπαρτζώκα να ανοίγει νέους ορίζοντες παίζοντας με νέο στυλ και νέες ιδέες.

Κι όσο για το μήνυμα του Βεζένκοφ στον οργανισμό του Ολυμπιακού ήταν όντως συγκινητικό, με τον Βούλγαρο φόργουορντ ν’ αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα της επιστροφής.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024