Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέος επικεφαλής στην Audi

Νέος επικεφαλής στην Audi

Aπό την 1η Σεπτεμβρίου του 2023, τον Markus Duessmann θα διαδεχθεί στο τιμόνι της Audi o Gernot Dollner

Αλλαγή φρουράς στην κεφαλή της Audi με τον Gernot Dollner να αναλαμβάνει τα ηνία από τον Markus Duesmann, αρχής γενομένης από 1ης Σεπτεμβρίου 2023.

Με αφορμή την μεταβολή ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Audi, Manfred Doss ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Markus Duessmann για την σημαντική συνεισφορά και εργασία του καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας του στην Audi. Διέθετε οξυδέρκεια, μας προσέφερε ένα σημαντικό όραμα και οδήγησε την υλοποίηση στρατηγικών αποφάσεων με κύρια αυτή της ηλεκτροκίνησης.

Σε ό,τι αφορά τον νέο επικεφαλής της Audi, o ίδιος επεσήμανε: «Σε αυτή την χρονική συγκυρία ο Gernot Dollner είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να ενισχύσει την προϊοντική στρατηγική της φίρμας και να ενισχύσει την θέση της σε αγορές κλειδιά. Μαζί με το ΔΣ θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την επιτυχή υλοποίηση της στρατηγικής της Audi».

Ο νέος επικεφαλής της γερμανικής φίρμας Gernot Dollner έχει ανδρωθεί επαγγελματικά εντός του ομίλου VW, καθώς εντάχθηκε στις τάξεις του το 1993 έχοντας υπηρετήσει σε πολλές θέσεις μεταξύ των οποίων και ως υπεύθυνος για την εξέλιξη των πρωτοτύπων αλλά και της σειράς των Panamera στην Porsche. Η τρέχουσα θέση του στην ιεραρχία του ομίλου είναι αυτή του υπευθύνου για την προϊοντική στρατηγική της VW.

Για την ανάδειξή του ως το κορυφαίο πρόσωπο που θα καθορίσει το μέλλον της γερμανικής φίρμας ο ίδιος σχολίασε: «Είναι τιμή μου να αναλαμβάνω το συγκεκριμένο ρόλο και δηλώνω ενθουσιασμένος. Η Audi είναι μια συναρπαστική εταιρεία με πλούσια παράδοση. Ανυπομονώ να διαμορφώσω το μέλλον της φίρμας μαζί με σύσσωμο το δυναμικό της».

Βάσει των όσων έχουν ανακοινωθεί από την Audi στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ο Gernot Dollner, είναι τελικά εκείνος που θα αναλάβει να φέρει σε πέρας την φιλόδοξη στρατηγική των Γερμανών να λανσάρουν 20 νέα μοντέλα εκ των οποίων τα 10 αμιγώς ηλεκτροκίνητα με ορίζοντα το πολύ κοντινό 2025, στην πιο τολμηρή τόσο σε επίπεδο αριθμού όσο και τεχνολογίας αντίστοιχη προϊοντική πρωτοβουλία της γερμανικής φίρμας, διαχρονικά.

Αυτονόητα η φιλόδοξη ηλεκτρική προϊοντική στρατηγική της Audi θέτει ως προϋπόθεση και την ανάλογη αναμόρφωση των πέντε εργοστασίων της που θα υπακούσουν στο ήδη ανακοινωθέν σκεπτικό Factory 360 προκειμένου να ανταποκριθούν στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και στην απαίτηση κλιματικά ουδέτερης λειτουργίας τους στο μέλλον.

Μία από τις προκλήσεις στις οποίες θα κληθεί επίσης να ανταποκριθεί είναι η απόφαση για την κατασκευή ενός εργοστασίου της Audi σε αμερικανικό έδαφος καθώς αυτό πλέον υπαγορεύεται από τις συνθήκες που επικρατούν σε ό,τι αφορά τους δασμούς και προκειμένου να ενισχύσει την θέση της φίρμας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού όπου η Audi βρίσκεται πίσω από τις Mercedes και BMW που πέρυσι διέθεσαν  στην τοπική αγορά 350.949 και 332.388 αυτοκίνητα έναντι 186.875 της Audi.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024