Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Moscow Times για ανταρσία Wagner: «Συνελήφθη ο στρατηγός Σουροβίκιν»

Moscow Times για ανταρσία Wagner: «Συνελήφθη ο στρατηγός Σουροβίκιν»

Οι Moscow Times επικαλούνται ανώνυμες πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και αναφέρουν ότι συνελήφθη ο στρατηγός Σουροβίκιν - Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία επίσημη επιβεβαίωση

Μετά το άρθρο των New York Times που ανέφερε ότι ο Ρώσος στρατηγός  Σουροβίκιν ήξερε για το σχέδιο του Πριγκόζιν να προελάσει στη Μόσχα, οι Moscow Times μετέφεραν την είδηση – που βασίζεται σύμφωνα με το άρθρο τους σε πηγές του υπουργείου Άμυνας που μίλησαν ανώνυμα στην ιστοσελίδα – ότι ο Σουροβίκιν έχει συλληφθεί.

Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αυτής της αναφοράς από τις αρχές, ενώ και τα ρωσικά ΜΜΕ δεν έχουν κάνει καμία τέτοια αναφορά.

Ο Σουροβίκιν δεν έχει εμφανιστεί από το Σάββατο, γεγονός που ώθησε ορισμένους να πουν ότι «αγνοείται».

Τι ανέφεραν οι ΝΥΤ

Όπως σημειώνουν οι NYT επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους, ο Πούτιν τώρα θα κληθεί να εξετάσει αν ο Σουροβίκιν γνώριζε από πριν για την ανταρσία που ετοίμαζε ο Πριγκόζιν και αν ανακαλύψει κάτι τέτοιο, δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να τον απομακρύνει από τη θέση του στη διοίκηση του ρωσικού στρατού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχει και το σενάριο ο Πούτιν να μην κινηθεί απέναντι στον Σουροβίκιν αν αποδειχθεί ότι μπορεί να ήξερε, αλλά δεν βοήθησε τον Πριγκόζιν.

«Στον Πούτιν δεν αρέσει να αντικαθιστά ανθρώπους», λέει ο Αλεξάντερ Μπάουνοφ, ανώτερος συνεργάτης στο Carnegie Russia Eurasia Center. «Αν όμως η μυστική υπηρεσία φέρει φακέλους στο γραφείο του Πούτιν και κάποιοι φάκελοι εμπλέκουν τον Σουροβίνικιν, αυτό μπορεί να αλλάξει».

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σουροβίκιν ανάρτησε βίντεο στα social media με τα οποία ζητούσε από τη μισθοφορική οργάνωση να σταματήσει την ανταρσία  και να ακολουθήσει τις εντολές του Βλαντίμιρ Πούτιν. Το ίδιο είχε κάνει και ο Αντιστράτηγος Βλαντίμιρ Αλεξέεφ.

Οι δηλώσεις Σουροβίκιν και Αλεξέεφ

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024