Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παίκτες της εθνικής Κούβας ζητούν και πάλι άσυλο

Παίκτες της εθνικής Κούβας ζητούν και πάλι άσυλο

Οι Κουβανοί εξαιτίας της οικονομικής κατάρρευσης εγκαταλείπουν μαζικά την Κούβα ζητώντας άσυλο στις ΗΠΑ

Τέσσερις παίκτες της εθνικής Κούβας εγκατέλειψαν την αποστολή μετά τον πρώτο τους αγώνα στο Gold Cup της CONCACAF, ο οποίος έληξε με ήττα 1-0 από τη Γουατεμάλα στο Μαϊάμι.

Ο εξειδικευμένος στα αθλητικά Κουβανός δημοσιογράφος Φράνσις Ρομέρο δημοσίευσε την πληροφορία, η οποία επιβεβαιώθηκε αργότερα από άλλους δημοσιογράφους, ακόμη και από την κρατική αθλητική εφημερίδα Jit.

Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές είναι οι Roberney Caballero, Carlos Denilson Morales, Neisser Sandó και Jassael Herrera. Κανένας δεν εμφανίστηκε για την πτήση από το Μαϊάμι στο Χιούστον, όπου η κουβανική ομάδα έχει τον δεύτερο αγώνα της φάσης των ομίλων σε λίγες μέρες. Σκοπός τους είναι να παραμείνουν στις ΗΠΑ και να ζητήσουν άσυλο.

Πάνω από τριάντα επίλεκτοι αθλητές από την Κούβα έχουν εγκαταλείψει τη χώρα επωφελούμενοι από ταξίδια για αγώνες στο εξωτερικό το 2023. Τα τελευταία χρόνια είναι αρκετές εκατοντάδες Κουβανών αθλητών που έχουν αυτομολήσει, σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Οι σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν οι Κουβανοί τα δύο τελευταία χρόνια έχουν τροφοδοτήσει μια άνευ προηγουμένου έξοδο από το νησί. Μόνο πέρυσι, 313.000 Κουβανοί υπήκοοι έφτασαν παράνομα στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε αυτό προστίθεται, η περίπτωση των αθλητών, που πάνε στο εξωτερικό με μεταγραφή για να υπογράψουν σε ξένους συλλόγους. Στα επίσημα μέσα ενημέρωσης αυτή η εγκατάλειψη αναφέρεται συνήθως ως «σοβαρή απειθαρχία», ακόμη και «προδοσία».

Η ομάδα της Κούβας ξεκίνησε με ήττα στο Gold Cup από τη Γουατεμάλα και αυτό το Σάββατο αντιμετωπίζει την αποκάλυψη του Ομίλου Δ, Γουαδελούπη.

Την ερχόμενη Τρίτη είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των «Caribbean Lions» με τον Καναδά, το θεωρητικό φαβορί του γκρουπ.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024