Την παραίτησή του από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, με επιστολή του, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, λίγη ώρα μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος.

Η φημολογούμενη παραίτηση Τζανακόπουλου έρχεται μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ για όσα ανεπίτρεπτα συνέβησαν με δική του υπαιτιότητα στην Κουμουνδούρου το βράδυ της Κυριακής, μετά την ανακοίνωση των εκλογικων αποτελεσμάτων, που δημοσίευσε η στήλη Inside Stories του ot.

Τα «γαλλικά» Τζανακόπουλου στην Κουμουνδούρου

Όπως αποκάλυψε η στήλη του Οικονομικού Ταχυδρόμου, μπαίνοντας στα γραφεία του 5ου ορόφου στην Κουμουνδούρου την Κυριακή, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επιτέθηκε λεκτικά και όταν η κατάσταση εκτραχύνθηκε άσκησε και βία κατά του Παναγιώτη Ρήγα, με τα χειρότερα να αποφεύγονται κατόπιν παρέμβασης ψυχραιμότερων στελεχών που βρίσκονταν στον όροφο.

Αιτία της απαράδεκτης αντίδρασης του κ. Τζανακόπουλου ήταν η εκτίμησή του, ότι για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται η διεύρυνση του κόμματος και ειδικότερα το άνοιγμα προς στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιλογή που ο κ. Ρήγας είχε υποστηρίξει με πάθος, εξ ου και έγινε αποδέκτης της έκρηξης Τζανακόπουλου…