Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί το Αστεροσκοπείο μετράει τους ρύπους στην Πετρούπολη;

Γιατί το Αστεροσκοπείο μετράει τους ρύπους στην Πετρούπολη;

Εγκαταστάθηκαν οι εδικές συσκευές μέτρησης της ρύπανσης στον Δήμο Πετρούπολης.

 Ξεκίνησε η εγκατάσταση των συσκευών μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στον Δήμο Πετρούπολης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος ανησυχεί για πιθανές επιπτώσεις στην ποιότητα του αέρα λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και λόγω της κοντινής απόστασης με την χωματερή της Φυλής .

Τα στελέχη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, προέβησαν στην εγκατάσταση των σύγχρονων – υψηλής τεχνολογίας συσκευών μέτρησης ρύπων στην Πετρούπολη, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Πετρούπολης, του Ινστιτούτου Ερευνών, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α.).

Πηγή φωτογραφιών: Δήμος Πετρούπολης

Η σύμβαση αφορά τη δημιουργία συστήματος συνεχούς χωρικής παρακολούθησης συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων PM2.5 και τη χαρτογράφηση των επιπέδων αερίων του θερμοκηπίου στην πόλη, με έμφαση στο μεθάνιο. Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 29.800,00€ (πλέον ΦΠΑ 24%) και έχει διάρκεια 18 μήνες.

Οι τρεις (3) πρώτες θέσεις που προτάθηκαν για την εγκατάσταση των Μετρητικών Σταθμών είναι: το Κέντρο Κοινότητας «Γ. Ρίτσος», το Δημοτικό Ωδείο και η Δραματική Σχολή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μετρητές, κατά αρχήν, σε οχτώ (χαρακτηριστικές θέσεις της πόλης (οι οποίες είναι απαραίτητο να διαθέτουν ηλεκτροδότηση και Wi-Fi Internet). Θα ακολουθήσει εγκατάσταση στην περιοχή των γηπέδων «Αλκυών», στο Δημοτικό Κολυμβητήριο ή στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς» και σε τρεις (3) Σχολικές Μονάδες της πόλης.

Μέσω του Προγράμματος αυτού, ο Δήμος Πετρούπολης ευελπιστεί πλέον στην επιστημονική & τεκμηριωμένη καταγραφή των ατμοσφαιρικών ρύπων της πόλης, ώστε να μπορεί να δράσει εμπεριστατωμένα.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024