Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κυρίως έβριζε»: Ο Λουκασένκο αποκάλυψε πώς έπεισε τον Πριγκόζιν να λήξει την ανταρσία

«Κυρίως έβριζε»: Ο Λουκασένκο αποκάλυψε πώς έπεισε τον Πριγκόζιν να λήξει την ανταρσία

«Τον προειδοποίησα ότι θα τον συντρίψουν σαν έντομο» λέει ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο

Τις… βρισιές του Γεβγκένι Πριγκόζιν, τα τηλεφωνήματα που αντάλλαξε και τις προειδοποιήσεις που του απηυθυνε ότι «θα συντριβεί σαν έντομο» αφηγείται ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, που μεσολάβησε για τον τερματισμό της ανταρσίας της Wagner.

«Θα σε συντρίψουν σαν έντομο» προειδοποίησε τον Πριγκόζιν ο Λουκασένκο, την ώρα που τα στρατεύματα της Wagner επιχειρούσαν να φτάσουν στη Μόσχα.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος περιέγραψε τις… φρενήρεις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε και με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και με τον Πριγκόζιν ώστε να σταματήσει την «πορεία για τη δικαιοσύνη», όπως ονόμασε ο συνιδρυτής της Wagner την ανταρσία του.

«Ο Πριγκόζιν κυρίως έβριζε» είπε ο Λουκασένκο και αρχικά ήταν ανένδοτος. Όμως πείστηκε να σταματήσει όταν, όπως αναφέρει η New York Post, τον προειδοποίησε για τα καταστροφικά αποτελέσματα που θα είχε η απόπειρα πραξικοπήματός του.

«Προσπαθούσα για ώρα να τον πείσω. Και στο τέλος του είπα “ξέρεις, κάνει ό,τι θέλεις. Αλλά μην προσβληθείς. Η ταξιαρχία μας είναι έτοιμη να μεταφερθεί στη Μόσχα”» είπε ο στενός σύμμαχος του Πούτιν.

«Δεν αφορά μόνο στη Ρωσία. Οι συνέπειες θα ήταν κολοσσιαίες και εμείς θα ήμασταν οι επόμενοι» προσέθεσε.

Οι παράλληλες συνομιλίες με τον Πούτιν

Ο Λουκασένκο μιλούσε παράλληλα και με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. «Το πιο επικίνδυνο δεν ήταν η ίδια η κατάσταση αλλά το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί και οι συνέπειές της» λέει ο Λουκασένκο αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Πούτιν ήταν κάτι παραπάνω από έτοιμος να διατάξει επίθεση κατά της Βάγκνερ.

«Του πρότεινα να μη βιαστεί αλλά να μιλήσει και με τον Πριγκόζιν και με τους διοικητές του» λέει.

Ο Λουκασένκο υποστήριξε ότι ο Πριγκόζιν δεν απαντούσε στα τηλέφωνα του Πούτιν αλλά απάντησε στον Λουκασένκο και έμοιαζε έτοιμος να διαπραγματευτεί.

«Το πρώτο μισάωρο μόνο έβριζε»

Αν και ήταν ευτυχής για την ευκαιρία που του δόθηκε να διαπραγματευτεί, ο Πριγκόζιν το πρώτο μισάωρο μόνο έβριζε, λέει ο Λουκασένκο. Όταν ηρέμησε ο Λευκορώσος πρόεδρος του προσέφερε ασυλία για τα στρατεύματά του και ο Πριγκόζιν συμφώνησε να εξοριστεί στη Λευκορωσία, όπου βρίσκεται από χθες, Τρίτη.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024