Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργείο Υγείας: Η «επαναθεμελίωση» του ΕΣΥ, στόχος του Χρυσοχοΐδη

Υπουργείο Υγείας: Η «επαναθεμελίωση» του ΕΣΥ, στόχος του Χρυσοχοΐδη

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας ανέλαβε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Το όραμά του για την αναμόρφωση του ΕΣΥ παρουσίασε κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του ο νέος υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Παραλαμβάνοντας από την υπηρεσιακή υπουργό, καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, τόνισε πως για τον ίδιο αποτελεί «ύψιστη τιμή και μεγάλη ευθύνη η ανάθεση του Υπουργείου Υγείας σε εμένα, απο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Και προσέθεσε πως «ο πρωθυπουργός, σε όλες του τις ομιλίες, ανέδειξε το ζήτημα της δημόσιας Υγείας», τονίζοντας πως «είναι το μεγαλύτερο στοίχημα στη δεύτερη θητεία μας».

«Υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως του εισοδήματός τους, είναι ο στόχος μας σε αυτή τη νέα θητεία», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης και δήλωσε ότι οι πολίτες μπαίνουν σε προτεραιότητα, από την πρόσβασή τους, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση.

«Θα επαναθεμελιώσουμε το ΕΣΥ»

Στις προτεραιότητες είναι και η ανασύνταξη των νοσοκομείων, είπε ο νέος υπουργός Υγείας.

«Με πείσμα, αφοσίωση, σκληρή δουλειά θα υπηρετήσουμε το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία», σημείωσε λέγοντας πως «σύμμαχοί μου ήταν πάντα οι άνθρωποι, μαζί με τους εργαζόμενους θα επαναθεμελιώσουμε το ΕΣΥ».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε, ωστόσο, ότι «πολλά και κρίσιμα ζητήματα στο χώρο της Υγείας παραμένουν ανεπίλυτα» και αναφέρθηκε στις αναμονές στα χειρουργεία και στις καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ.

Στόχος, όπως είπε, είναι η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και η συνοχή του συστήματος, «που αποτελεί για μας προτεραιότητα».

Και προσέθεσε: «Δυστυχώς, η πανδημία δοκίμασε το ΕΣΥ. Αναδείχθηκαν οι δυνατότητές του, αλλά φάνηκαν και οι αδυναμίες του».

Ανέφερε πως σήμερα οι δαπάνες για το  ΕΣΥ «αγγίζουν τα 5,2 δις ευρώ», ενώ δήλωσε πως «έρχεται αναβάθμιση 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, 10.000 προσλήψεις, κυρίως, νοσηλευτικού προσωπικού και επέκταση του προγράμματος προληπτικών εξετάσεων.

«Η πρόληψη πρέπει να αφορά όλους όπου κι αν βρίσκονται, να γίνεται ηλεκτρονικά και χωρίς κανένα κόστος για τους πολίτες», σημείωσε.

Ακόμα, μίλησε για αναβάθμιση του ΕΚΑΒ και ασφαλέστερες, αλλά και ταχύτερες διακομιδές με νέα εναέρια μέσα.

Ο νέος υπουργός Υγείας αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια τόσο στη νέα αναπληρώτρια υπουργό, Ειρήνη Αγαπηδάκη, που απουσίαζε λόγω κοροναϊού, όσο και στον υφυπουργό Μάριο Θεμιατοκλέους, αποκαλύπτοντας πως θα αναλάβει τη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο κομμάτι της ψυχικής υγείας και στον νέο υφυπουργό, Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

«Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι και ηγεσία, γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε», δήλωσε καταληκτικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024