Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επενδυτικός προορισμός η Νέα Σμύρνη για Κινέζους επιχειρηματίες

Επενδυτικός προορισμός η Νέα Σμύρνη για Κινέζους επιχειρηματίες

Συνάντηση στο Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης είχαν Κινέζοι επιχειρηματίες με την Διοίκηση του Δήμου.

Επενδυτικός προορισμός αποδεικνύεται πως είναι ο Δήμος Νέας Σμύρνης για Κινέζους επιχειρηματίες, οι οποίοι βρέθηκαν με τον Δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη και άλλα στελέχη του Δήμου. Στο επίκεντρο βρέθηκε η τοπική επιχειρηματικότητα και οι προοπτικές ανάπτυξης της με την συνδρομή πιθανότατα επενδυτικών κεφαλαίων από άλλες χώρες και στη προκειμένη των περιπτώσεων κινεζικών.

Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής Τζουλάκη να δημιουργήσει μια πόλη φιλική για την τοπική επιχειρηματικότητα φαίνεται πως αποδίδει καρπούς. Η κινεζική αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από κυβερνητικά και επιχειρηματικά στελέχη από την πόλη Cangzhou της Κίνας και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ελληνο-κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας, συνομίλησαν με τους Έλληνες αξιωματούχους για το εμπόριο, την οικονομία και τον πολιτισμό, ανοίγοντας νέες προοπτικές για τον Δήμο.

Να σημειώσουμε πως ο Δήμος της Νέας Σμύρνης είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού «Πόλεις φιλικές για οικογένειες»κάτι που αναμφίβολα έχει την δική σημασία αναφορικά με την ελκυστικότητα της πόλης.

Στη συνάντηση, όπως ήταν φυσικό, είχαν κληθεί και παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου της Νέας Σμύρνης.

Από την κινεζική αντιπροσωπεία ο Αντιδήμαρχος Yin Weijang παρουσίασε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της πόλης του, που είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Κίνα (με πληθυσμό 7.6 εκατομμύρια κατοίκους) και μεγάλο εμπορικό λιμάνι στα βόρεια της χώρας. Είναι ένα βιομηχανικό και επιχειρηματικό κέντρο που έχει αναπτύξει Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης, βάση Τεχνολογικών και Επιστημονικών Επιτευγμάτων καθώς και Ζώνη Βιομηχανικής και Εμπορικής Συνεργασίας.

Όπως προέκυψε από την συνάντηση, η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους τομείς τους ενδιαφέροντός τους στην Ευρώπη και κυρίως τα μεγάλα λιμάνια και οι περιοχές κοντά σε αυτά, όπως είναι η Νέα Σμύρνη.

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης και στελέχη του Δήμου υποδέχτηκαν θερμά την αποστολή και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Λαρίσσης ανέπτυξε τους πιθανούς τομείς συνεργασίας των δύο πόλεων (οικονομικό, πολιτιστικό, εμπορικό). Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιώργος Ασημάκος παρουσίασε μαζί με επιτυχημένους επιχειρηματίες της Νέας Σμύρνης τα πλεονεκτήματα της πόλης στον επιχειρηματικό τομέα ενώ ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνο – κινεζικού Επιμελητηρίου Φώτης Προβατάς ανέλυσε τρόπους ανάληψης πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε μια συνεργασία με προοπτικές.

Η κινεζική αντιπροσωπεία προσκάλεσε τη Δημοτική Αρχή στη μεγάλη εμπορική και επιχειρηματική έκθεση που θα διοργανωθεί στην πόλη Cangzhou το Φθινόπωρο.

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024