Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Meta: Συνδρομητική υπηρεσία εικονικής πραγματικότητας με το βλέμμα στο metaverse

Meta: Συνδρομητική υπηρεσία εικονικής πραγματικότητας με το βλέμμα στο metaverse

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι η νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμη από αυτή την εβδομάδα στην τιμή των 7,99 δολαρίων το μήνα.

Συνδρομητική υπηρεσία για τους χρήστες των γυαλιών εικονικής πραγματικότητας Quest λανσάρει η Meta Platforms καθώς o μητρικός όμιλος του Facebook αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό της Apple στην προσπάθειά του να ανοίξει την αγορά του metaverse.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε μέσω Instagram ότι η νέα υπηρεσία Meta Quest+ είναι διαθέσιμη από αυτή την εβδομάδα στην τιμή των 7,99 δολαρίων το μήνα ή 59.99 δολαρίων το χρόνο.

Η Meta ήταν ο μεγαλύτερος παίκτης στην αγορά εικονικής πραγματικότητας (VR) μέχρι που η Apple παρουσίας αυτό τον μήνα το Visio Pro, τα δικά της γυαλιά εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, τα οποία πωλούνται στην τσουχτερή τιμή των 3.500 δολαρίων.

Συγκριτικά, το ακριβότερο μοντέλο της Meta κοστίζει τρεις φορές λιγότερο. Τον Μάρτιο η εταιρεία μείωσε τις τιμές και έτσι το Quest Pro τιμάται πλέον 1.000 δολάρια και το Quest 2 μόνο 300 δολάρια.

Η νέα υπηρεσία υποστηρίζει ωστόσο και το επερχόμενο Quest 3.

Το 2021, ο Ζάκερμπεργκ άλλαξε το όνομα της εταιρείας του από Facebook σε Meta για να τονίσει τον νέο προσανατολισμό της εταιρείας στο metaverse, έναν σχετικά νέο όρο για μια εποχή που οι χρήστες θα διασκεδάζουν, θα εργάζονται και θα ψωμίζουν σε περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας.

Μέχρι στιγμής πάντως η τεχνολογία του VR βρίσκει περιορισμένη απήχηση εκτός του gaming.

Η Meta ανέφερε κέρδη 5,7 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο το τμήμα Reality Labs, το οποίο παράγει τα γυαλιά Quest και άλλα προϊόντα VR, κατέγραψε ζημία 4 δισ.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024