Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Σλούκας, ο Βεζένκοφ και οι επόμενες μεταγραφές του Ολυμπιακού

Ο Σλούκας, ο Βεζένκοφ και οι επόμενες μεταγραφές του Ολυμπιακού

Ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από τους Κώστα Σλούκα και Σάσα Βεζένκοφ. Ποιες είναι οι δύο ξεχωριστές περιπτώσεις;

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον μεταγραφικό του σχεδιασμό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού ολοκλήρωσε και επίσημα το «μπαμ» με την επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Οι ερυθρόλευκοι έφεραν πίσω τον Σέρβο, με τη γραμμή των ψηλών να δυναμώνει πολύ, όμως από εδώ και πέρα δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα διάστημα αναμονής όσον αφορά την ενίσχυση για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις υποθέσεις των Κώστα Σλούκα και Σάσα Βεζένκοφ, οι οποίες ανάλογα την έκβαση τους θα καθορίσουν όλο το μεταγραφικό πλάνο του Μπαρτζώκα, μιας και πέρα από το γεγονός ότι ήταν και είναι κομβικοί, δεν καλύπτουν και θέσεις ξένων.

Η περίπτωση που «καίει» περισσότερο είναι αυτή του Σλούκα, αφού πιθανότατα να τραβήξει περισσότερο από του Βούλγαρου φόργουορντ. Ο Έλληνας γκαρντ έχει μείνει ελεύθερος, ο Ολυμπιακός περιμένει την απάντηση του, όμως αυτή θα έρθει αρχές Ιουλίου. Πέρα από τον Ολυμπιακό υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Φενέρ, Παρτιζάν, Αρμάνι και Μπαρτσελόνα, όμως η προτεραιότητα και του παίκτη είναι να μιλήσει με τους Πειραιώτες. Ο Σλούκας θα δώσει την οριστική του απάντηση αρχές του επόμενου μήνα και ανάλογα θα τρέξουν και οι μεταγραφές των ερυθρόλευκων στα γκαρντ.

Όσον αφορά την περίπτωση του Βεζένκοφ, ο παίκτης είναι δεμένος με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη όμως το θέμα είναι το ΝΒΑ. Οι Κινγκς ετοιμάζουν την τελική τους πρόταση στον 27χρονο φόργουορντ, από το ύψος της οποίας θα κριθεί και η απάντησή του, καθώς πέρα από τα χρήματα, θα δείχνει και το πόσο υπολογίζουν τον παίκτη στο ΝΒΑ.

Φήμες και δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ μιλούν ακόμη και για πρόταση στον Βεζένκοφ που «αγγίζει» τα 7,5 εκατ. δολάρια ετησίως, ποσό που αν επιβεβαιωθεί θα είναι δύσκολο να αρνηθεί ο παίκτης. Ο Ολυμπιακός σίγουρα θέλει να μείνουν και οι δύο παίκτες, αφού μετά όλα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα στον σχεδιασμό του Μπαρτζώκα. Ωστόσο, μέχρι να δώσουν τις απαντήσεις του, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να περιμένει και ταυτόχρονα να περιμένει και το πλάνο των μεταγραφών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως όπως συνέβη και με τον Μιλουτίνοφ, η περίπτωση του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δεν εξαρτάται από την έκβαση της υπόθεσης του Σλούκα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ανάψει πράσινο για τον Αμερικανό γκαρντ και είναι κοντά στην υπογραφή διετούς συμβολαίου. Ακόμη και να μην συνεχίσει ο Έλληνας γκαρντ στον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι δεν αποκλείεται να κινηθούν για ακόμη έναν γκαρντ.

Την ίδια ώρα επίσης διαφορετική περίπτωση από του Σλούκα είναι η παραμονή ή όχι του Αϊζέια Κάνααν με τον Αμερικανό να έχει κερδίσει πολλούς πόντους μετά τις εμφανίσεις του στο Final Four και να είναι πιθανό να ανανεώσει. Ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να ενεργοποιήσει την οψιόν ανανέωσης του Αϊζέια Κάνααν μέχρι τις 5 Ιουλίου. Τέλος, ανάλογα με το αν θα μείνει ή όχι ο Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί και για τη θέση «4». Αν αποχωρήσει για τους Κινγκς, τότε ο Ολυμπιακός θα ρίξει στο τραπέζι ένα πολύ μεγάλο ποσό για τον αντικαταστάτη του, αφού θα εξοικονομηθούν πάνω από 3 εκατ. ευρώ από το συμβόλαιο του συν το buy out.

Όμως όλα αυτά είναι υποθετικά, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με Σλούκα και Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κάποια άλλη κίνηση πλην του Γκος και φυσικά της ανανέωσης του Κώστα Παπανικολάου, που μοιάζει να είναι τυπική υπόθεση και από τις δύο πλευρές.

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024