Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές: Τέλος το θρίλερ - Ποιοι μένουν εκτός Βουλής και ποιοι μπαίνουν

Εκλογές: Τέλος το θρίλερ – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής και ποιοι μπαίνουν

Αναλυτικά όλες οι ανακατατάξεις σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ανατροπές της τελευταίας στιγμής, καραμπόλες, καθώς κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα ποια έδρα θα κρατήσουν έφεραν τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ενώ αρκετά «βαριά» ονόματα μένουν εκτός Κοινοβουλίου.

Η νέα Βουλή θα είναι οκτακομματική με τη ΝΔ να έχει 158 βουλευτές, τον ΣΥΡΙΖΑ 48, το ΠΑΣΟΚ 32, το ΚΚΕ 20, οι Σπαρτιάτες 12, η Ελληνική Λύση 12, η Νίκη 10 και η Πλεύση Ελευθερίας 8.

Η Νέα Δημοκρατία θα έχει 12 βουλευτές περισσότερους σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου και διατηρεί την ίδια δύναμη που είχε μετά τις εκλογές του 2019. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τη μεγαλύτερη απώλεια καθώς χάνει 24 βουλευτές σε σχέση με τον Μάιο και 39 σε σχέση με τo 2019.

Μάλιστα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ μένουν εκτός Βουλής οι Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Δραγασάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Τσίπρας, Δώρα Αυγέρη, Αγγελος Τόλκας, Πόπη Τσαπανίδου, Νίκος Βούτσης, Χρήστος Σπίρτζης, Δώρα Αυγέρη, ενώ ήδη από τις εκλογές του Μαΐου είχαν μείνει εκτός και άλλα βαριά ονόματα όπως ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Γιώργος Σταθάκης, ο Δημήτρης Βίτσας και ο Ανδρέας Ξανθός.

Οριστικά εκτός Βουλής μένει ο Άγγελος Συρίγος καθώς η ολοκλήρωση της καταμέτρησης στην Α’ Αθήνας φέρνει στη Νέα Δημοκρατία απώλεια δύο εκλογικών εδρών σε σχέση με την κατανομή του Μαΐου.

Οι δύο έδρες του πρώτου κόμματος και η μια που χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας εκτός τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νικο Βούτση πηγαίνουν στα τρία νεοεισερχόμενα κόμματα της Πλεύσης Ελευθερίας, της Νίκης και των Σπαρτιατών.

Από τη Νέα Δημοκρατία μένουν εκτός οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Άρια Αγάτσα, Άγγελος Συρίγος, Φωτεινή Πιπιλή, Εβίτα Βαρελά, Τάσος Γαϊτάνης, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γιάννης Τραγάκης.

Αναλυτικά οι ανακατατάξεις σε έδρες και πρόσωπα

Α’ Αθηνών

Η ΝΔ χάνει δύο έδρες σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου και εκλέγει πέντε βουλευτές με αποτέλεσμα να μένουν εκτός ο Άγγελος Συρίγος και η Φωτεινή Πιπιλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου και από τρεις έδρες παίρνει δύο. Συγκεκριμένα εκλέγονται βουλευτές ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και μένει εκτός ο Νίκος Βούτσης.

Το ΚΚΕ διατηρεί την έδρα που είχε κερδίσει στην Α’ Αθηνών με τη Λιάνα Κανέλλλη να εκλέγεται βουλευτής. Μία έδρα διατηρεί και το ΠΑΣΟΚ με τον Παύλο Γερουλάνο και η Ελληνική Λύση με τον Βασίλη Γραμμένο.

Επίσης, μία έδρα κερδίζουν οι Σπαρτιάτες με τον Αθανάσιο Χαλκιά, η Νίκη, την οποία θα πάρει η Μαρία Γρατσία καθώς ο Δημήτρης Νατσιός επέλεξε την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης και η Πλεύση Ελευθερίας, την οποία θα πάρει ο Διαμαντής Καραναστάσης καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να κρατάει την έδρα της Β’ Θεσσαλονίκης.

Βόρειος Τομέας Αθηνών

Στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας η ΝΔ χάνει δύο έδρες σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου και από τους εννέα βουλευτές θα εκλέξει επτά και έτσι μένουν εκτός οι Άρια Αγάτσα και Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα και μένει εκτός Βουλής η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Το ΚΚΕ διατηρεί δύο έδρες στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και εκλέγονται ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Αφροδίτη Κτενά. Την έδρα του διατηρεί και το ΠΑΣΟΚ, την οποία θα πάρει η Μιλένα Αποστολάκη αλλά και η Ελληνική Λύση με τον Βασίλη Βιλιάρδο να επανεκλέγεται.

Από μία έδρα παίρνουν οι Σπαρτιάτες η οποία πάει στον Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, η Νίκη την οποία θα πάρει η Ασπασία Κουρουπάκη και η Πλεύση Ελευθερίας, την οποία θα πάρει ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος εφόσον η Ζωή Κωνσταντοπούλου κρατήσει την έδρα της Β’ Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ότι θα κάνει.

Δυτικός τομέας Αθηνών

Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, η ΝΔ χάνει μία έδρα σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου και μένει εκτός Βουλής η Μαρία Συραγγέλα, εκτός αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εκλέγεται και στον Έβρο και στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Μετά τις εκλογές του Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα και από τρεις βγάζει δύο βουλευτές, με αποτέλεσμα να μένει εκτός Κοινοβουλίου η Ρένα Δούρου και μένει να φανεί τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας που εκλέγεται και στην Α’ Πειραιά.

Μετά τις εκλογές του Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε κρατήσει την έδρα της Α’ Πειραιά. Έτσι μένει σίγουρα εκτός Κοινοβουλίου ο Γιάννης Δραγασάκης

Το ΚΚΕ κράτησε δύο έδρες ενώ ΠΑΣΟΚ και Ελληνική λύση διατήρησαν από μία.

Τις δύο έδρες κερδίζουν οι Σπαρτιάτες με τον Γιώργο Μανούσο και η Πλεύση Ελευθερίας με την Τζώρτζια Κεφαλά.

Νότιος Τομέας Αθηνών

Στο Νότιο Τομέα Αθηνών η ΝΔ χάνει δύο έδρες και μένουν εκτός ο Τάσος Γαϊτάνης και η Ιωάννα Γκελεστάθη. Μία έδρα χάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Μουζάλα να μένει εκτός. Δύο έδρες διατηρεί το ΚΚΕ και από μία  ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση.

Στον Νότιο Τομέα Αθηνών ερωτηματικό αποτελεί τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ, καθώς εκλέγεται ως πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επίσης εκλέγεται στην Α’ Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο.

Εφόσον ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέξει όπως και στις εκλογές του Μαΐου την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης τότε στο Κοινοβούλιο μπαίνει ο Παύλος Χρηστίδης που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος που εκλέγεται στον Νότιο Τομέα Αθηνών, θα κρατήσει την έδρα καθώς δεν εξελέγη στην Αχαΐα και στη Λάρισα. Έτσι μένει εκτός ο Σωτήρης Τζούμας.

Τις τρεις έδρες κερδίζουν οι Σπαρτιάτες με τον Βασίλη Στίγκα που εκλέγεται και επίσης και στη Β’ Θεσσαλονίκης, η Νίκη με τον Νίκο Βρεττό και η Πλεύση Ελευθερίας με τον Σπύρο Μπιμπίλα.

Α’ Πειραιά

Στην Α’ Πειραιά η κατάσταση μένει αναλλοίωτη σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου με τη ΝΔ να κερδίζει τρεις έδρες και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ από μία.

Εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρατήσει την έδρα της Α’ Πειραιά και κρατήσει τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, τότε εκλέγεται βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας.

Β’ Πειραιά

Στη Β’ Πειραιά η ΝΔ διατηρεί αναλλοίωτη τη δύναμή της σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου με τρεις έδρες, ωστόσο από μία έδρα χάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με τον Γιάννη Ραγκούση και τον Δημήτρη Διαμαντίδη να μένουν εκτός.

Το ΚΚΕ διατηρεί τη μία έδρα όπως και η Ελληνική Λύση, ενώ τις δύο έδρες παίρνουν οι Σπαρτιάτες με τον Αλέξανδρο Ζέρβα και η Πλεύση Ελευθερίας με τον Χρήστο Αρίδα.

Ανατολική Αττική

Στην Ανατολική Αττική η ΝΔ χάνει δύο έδρες σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου και έτσι μένουν εκτός οι Αικατερίνη Κατσανδρή και Βασιλική Κόλλια. Μία έδρα χάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι μένει εκτός Βουλής ο Χρήστος Σπίρτζης.

ΚΚΕ και Ελληνική Λύση διατηρούν από μία έδρα, ενώ τις τρεις έδρες που χάθηκαν παίρνουν οι Σπαρτιάτες, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας.

Από τους Σπαρτιάτες εκλέγεται ο Γιάννης Δημητροκάλλης, από τη Νίκη, ο Τάσος Οικονομόπουλος και από την Πλεύση Ελευθερίας, η Ελένη Καραγεωργοπούλου.

Δυτική Αττική

Στη Δυτική Αττική η ΝΔ αυξάνει τη δύναμή της βγάζοντας τέσσερις βουλευτές και χάνουν από μία έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Έτσι μένουν εκτός ο Γιώργος Τσίπρας και ο Χρήστος Τσοκάνης. Από τη ΝΔ εκτός από τους Γιώργο Κώτσηρα και Θανάση Μπούρα που είχαν μπει στη Βουλή από τις εκλογές του Μαΐου, εισέρχονται στη Βουλή και οι Ευάγγελος Λιάκος και Σταμάτης Πουλής.

Α’ Θεσσαλονίκης

Στην Α’ Θεσσαλονίκης η ΝΔ χάνει μία έδρα, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση. Έτσι δεν εκλέγεται ο Δημήτρης Βενιέρης, ο οποίος θα περιμένει την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη που εκλέγεται επίσης στον Έβρο και στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ μένει εκτός Βουλής ο Ιωάννης Αμαντίδης

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης κρατήσει όπως και τον Μάιο την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, τότε μένει εκτός ο Χάρης Καστανίδης.

Επίσης, όσον αφορά το ΚΚΕ εκλέγεται βουλευτής ο Γιάννης Δελής, καθώς ο Δημήτρης Κουτσούμπας κράτησε την έδρα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Από την Ελληνική Λύση μένει εκτός ο Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

Τις τρεις έδρες παίρνουν οι Σπαρτιάτες με τον Γιάννη Κόντη, η Νίκη με τον Δημήτρη Νατσιό και η Πλεύση Ελευθερίας με τον Μιχάλη Χουρδάκη.

Β’ Θεσσαλονίκης

Στη Β’ Θεσσαλονίκης η ΝΔ χάνει μία έδρα και έτσι εκτός Βουλής μένει ο Σάββας Αναστασιάδης. Μία έδρα χάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Δώρα Αυγέρη να μην επανεκλέγεται, ενώ δεν εκλέγει βουλευτή και το ΠΑΣΟΚ με τον Θανάση Γλαβίνα να μένει εκτός.

Μία έδρα διατηρούν ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Από μία έδρα κερδίζουν οι Σπαρτιάτες με τον Βασίλη Στίγκα ή τον Πέτρο Δημητριάδη, η Νίκη με τον Νίκο Παπαδόπουλο και η Πλεύση Ελευθερίας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ή την Αρετή Παπαϊωάννου.

Αιτωλοακαρνανία

Στην Αιτωλοακαρνανία η ΝΔ διατηρεί τις τρεις έδρες που είχε πάρει και στις εκλογές του Μαΐου, επανεκλέγοντας τους Μάριο Σαλμά, Κώστα Καραγκούνη και Θανάση Παπαθανάση. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα με τον Γρηγόρη Θεοδωράκη να μένει εκτός. Η έδρα πάει στους Σπαρτιάτες και στον Διονύση Βαλτογιάννη. ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ διατηρούν από μία έδρα.

Αχαΐα

Στην Αχαΐα η ΝΔ διατηρεί σταθερή τη δύναμή της με τρεις έδρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα με τον Γιώργο Κυριακόπουλο να μένει εκτός. ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ διατηρούν από μία έδρα, ενώ χάνει την έδρα της η Ελληνική Λύση με τον Γιάννη Λαϊνιώτη να μένει εκτός.

Μία έδρα κερδίζουν οι Σπαρτιάτες με τον Γιώργο Ασπιώτη να μπαίνει στη Βουλή όπως και η Νίκη με τον Σπύρο Τσιρώνη.

Δωδεκάνησα

Στα Δωδεκάνησα η ΝΔ κερδίζει μια έδρα  και επανεκλέγεται ο Βασίλης Υψηλάντης. Την έδρα χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρύσα Καραγιάννη να μένει εκτός.

Έβρος

Στον Έβρο μία έδρα κερδίζει η ΝΔ και εκλέγεται ο Σταύρος Κελέτσης με τον Τάσο Δημοσχάκη να περιμένει την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να δει αν θα εκλεγεί. Την έδρα έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Μενέλαο Μαλτέζο να μένει εκτός.

Εύβοια

Στην Εύβοια η ΝΔ κερδίζει μία έδρα η Νέα Δημοκρατία με τον Σπύρο Πνευματικό να εκλέγεται, ωστόσο αναμένεται να παραιτηθεί και τη θέση του να πάρει η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη να εκλέγεται. Μία έδρα χάνει η Ελληνική Λύση με τον Βασίλης Αρμόνης να μένει εκτός.

Ημαθίας

Στην Ημαθία η ΝΔ κερδίζει  έδρες και εκλέγονται οι Απόστολος Βεσυρόπουλος, Αναστάσιος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την έδρα που κρατούσε ο Αγγελος Τόλκας ενώ την έδρα της κρατάει η Ελληνική Λύση με τον Βασίλη Κοτίδη.

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα με τον Σωκράτη Βαρδάκη να μην μπαίνει στο Κοινοβούλιο, με τους Σπαρτιάτες να παίρνουν την έδρα με τον Μιχάλη Γαυγιωτάκη. Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν κρατήσει την έδρα του Ηρακλείου, εκλέγεται η Ελένη Βατσινά.

Ιωάννινα

Στα Ιωάννινα η ΝΔ κερδίζει δύο επιπλέον έδρες και επανεκλέγονται οι Μαρία Κεφαλά και Γιώργος Αμυράς. Από μια έδρα χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Στέφο και το ΚΚΕ με τον Πάκο Έξαρχο.

Καβάλα

Στην Καβάλα η ΝΔ κερδίζει μια έδρα και εκλέγεται την Αγγελική Δελικάρη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει τη μία έδρα που είχε κερδίσει τον Μάιο με τη Σουλτάνα Ελευθεριάδου να μένει εκτός.

Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα η ΝΔ κερδίζει δύο επιπλέον έδρες και εκλέγονται η Ασημίνα Σκόνδρα και ο Τέλης Σπανιάς. Από μία έδρα χάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Μιχαλάκη και τον Σωτήρη Παπαγεωργίου να μένουν εκτός.

Κοζάνη

Στην Κοζάνη η ΝΔ κερδίζει μία έδρα ΝΔ και επανεκλέγεται ο Μιχάλης Παπαδόπουλος ενώ η έδρα χάνεται από το ΚΚΕ, με την Τίνα Κουζιάκη να μένει εκτός.

Κορινθία

Στην Κορινθία η ΝΔ να κερδίζει μια επιπλέον έδρα με τη Μαρία Σούκουλη να εκλέγεται. Την έδρα χάνει το ΠΑΣΟΚ με την Κατερίνα Ταγαρά να μένει εκτός.

Κυκλάδες

Μια έδρα παίρνει η ΝΔ και στις Κυκλάδες καταγράφοντας σε μια ακόμα τετραεδρική το απόλυτο 4 στα 4. Η έδρα χάνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκος Συρμαλένιος.

Λάρισα

Στη Λάρισα χάνει μία έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Καρυπίδη να μένει εκτός αλλά και η Ελληνική Λύση. Τις έδρες παίρνουν η Νίκη (Γιώργος Ρούντας) και οι Σπαρτιάτες (Κώστας Φλώρος).

Λέσβος

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την έδρα στη Λέσβο (Γιάννης Μπουρνούς) που πάει στο ΚΚΕ (Μαρία Κομνηνάκα).

Μεσσηνία

Η ΝΔ παίρνει 2 επιπλέον έδρες και επανεκλέγει τους Γιάννη Λαμπρούλη και Περικλή Μαντά. Οι έδρες χάνονται από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ και δεν εκλέγονται Παναγιώτης Αδαμόπουλος και Νίκος Κουτουμάνος αντίστοιχα.

Πέλλα

Μια έδρα αλλάζει χέρια στην Πέλλα καθώς τη χάνει το ΠΑΣΟΚ (Ραχήλ Αλεξανδρίδου) και την κερδίζει η Ελληνική Λύση (Γιώργος Γεωργιάδης).

Πιερία

Αλλαγή έδρας και στην Πιερία με τον ΣΥΡΙΖΑ να την χάνει (Σάκης Γκούνας) και να την κερδίζει η Νικη (Κομνηνός Δελβερούδης).

Σέρρες

Η ΝΔ κερδίζει επιπλέον1 έδρα και επανεκλέγει την Φωτεινή Αραμπατζή. Την έδρα χάνει το ΠΑΣΟΚ (Μιχάλης Τζελέπης).

Τρίκαλα

Η ΝΔ κερδίζει επιπλέον 2 επιπλέον έδρες στα Τρίκαλα (Κατερίνα Παπακώστα , Αθανάσιος Λιούτας) ενώ χάνουν από μια έδρα ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ και μένουν εκτός ο Αχιλλέας Κανταρτζής και ο Γιώργος Οικονόμου.

Φθιώτιδα

Επιπλέον 2 έδρες κερδίζει η ΝΔ επανεκλέγοντας Γιάννη Οικονόμου και Γιώργο Κοτρωνιά. Οι έδρες χάνονται από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ και τους Νίκο Τζώνη και Δημήτρη Κουτσούμπα αντίστοιχα.

Χανιά

Αλλαγή έδρας υπάρχει και στα Χανιά με την ΝΔ να κερδίζει μια επιπλέον (Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης) και να την χάνει το ΚΚΕ (Αλέξανδρος Μαρινάκης).

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024