Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αντεγκληματική απαντά για τη φωτογραφία Κασιδιάρη, όχι για τα «γραφεία» μέσα στις φυλακές

Η Αντεγκληματική απαντά για τη φωτογραφία Κασιδιάρη, όχι για τα «γραφεία» μέσα στις φυλακές

Φωτομοντάζ είναι η φωτογραφία του Κασιδιάρη να πανηγυρίζει μέσα στις φυλακές. Για τα υπόλοιπα η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν δίνει απαντήσεις

Ο σάλος που έχει προκληθεί για το γεγονός ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε στήσει τα γραφεία του κόμματός του στις φυλακές Δομοκού, φαίνεται ότι δεν φτάνει με σωστό τρόπο στο κτίριο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι στη Γενική Γραμματεία αντέδρασαν μόνο από το γεγονός ότι η φωτογραφία του Κασιδιάρη να πανηγυρίζει μέσα στη φυλακή, κι όχι για τα υπόλοιπα.

Στις αντιδράσεις που υπήρξαν για τη φωτογραφία αυτή βγήκε ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι είναι προϊόν φωτομοντάζ.

Συγκεκριμένα τονίζεται ότι πρόκειται για προϊόν φωτομοντάζ «με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, μετά τη δημοσιοποίηση της εικόνας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου, «γίνονται αλλεπάλληλες και ενδελεχείς έρευνες από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τόσο στο κελί του, όσο και στον ίδιο και ουδέποτε έχει βρεθεί στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο» διευκρινίζεται.

Για την υπόθεση έχει παραγγελθεί νέα άμεση πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Καμιά απάντηση για τη δραστηριότητα του Κασιδιάρη. Καμιά εξήγηση για τα πολιτικά μανιφέστα που έβγαζε όλο αυτόν τον καιρό. Κανένας σχολιασμός για το τι έχει συμβεί και καταπατώνται οι εντολές για να μπλοκάρονται οι επικοινωνίες του καταδικασμένου μέλους της Χρυσής Αυγής.

Μα το πρόβλημα δεν είναι μια φωτογραφία που είναι προϊόν μοντάζ. Αλλά όλα τα υπόλοιπα που έκανε ο Κασιδιάρης και για τα οποία κανείς δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σχετικά με δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και αφορούν τις διαδικτυακές επικοινωνίες του έγκλειστου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Δομοκού Κασιδιάρη Ηλία, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δηλώνει κατηγορηματικά ότι αναφέρονται σε ψευδή περιστατικά, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Η  πραγματικότητα, σύμφωνα με την ισχύουσα κατάσταση και την ενημέρωση της διεύθυνσης του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού, έχει ως εξής:

  • Η μόνη πρόσβαση του ανωτέρω κρατούμενου σε τηλεφωνική επικοινωνία είναι μέσω της χρήσης του καρτοτηλεφώνου του Καταστήματος, στο οποίο συνομιλεί με συνηγόρους και συγγενείς του, όπως ορίζεται ρητά στο άρθρο 51 του Ν. 2776/1999, που τροποποιήθηκε με το άρθρο 46 του Ν. 4985/2022 του Σωφρονιστικού Κώδικα. Στον κρατούμενο Ηλία Κασιδιάρη γίνονται αλλεπάλληλες και ενδελεχείς έρευνες από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τόσο στο κελί του, όσο και στον ίδιο και ουδέποτε έχει βρεθεί στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο. Η συγκεκριμένη ανάρτηση στο twitter έγινε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον συνήγορό του την 25/06/2023 και από ώρα 18:00 έως 19:00 και αναρτήθηκε λίγο αργότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα στοιχεία λογαριασμού του. Η φωτογραφία, που εμπεριέχεται στην συγκεκριμένη ανάρτηση και διακινείται, είναι προϊόν μοντάζ, αφενός μεν διότι δεν επιτρέπεται η χρήση κινητού τηλεφώνου, ούτε από κρατούμενο, ούτε από υπάλληλο, όπως ορίζει ο Σωφρονιστικός Κώδικας, αφετέρου γιατί ο χώρος που απεικονίζεται δεν αποτελεί χώρο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού. Επομένως, η χρήση της εφαρμογής twitter με τα στοιχεία λογαριασμού του δεν γίνεται από τον εν λόγω κρατούμενο. Παρόλα αυτά έχει παραγγελθεί νέα άμεση πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας (εποπτεύουσα του ΣΚ Δομοκού), όπως γίνεται παγίως σε ανάλογες περιπτώσεις.
  • Από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει δοθεί σαφής εντολή, κάθε φορά που υπάρχει κίνδυνος να παραβιαστεί κάποιος από τους όρους επικοινωνίας του, που έχει αποφασίσει το συμβούλιο της φυλακής, να διατάζεται πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα, αλλά και νέα παραπομπή του για τέτοιου είδους επικοινωνίες στα πειθαρχικά όργανα του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού. Το τελευταίο πειθαρχικό συμβούλιο συνεδρίασε 05/05/2023 παρουσία Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών και αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν υπέπεσε σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, καθώς δεν παραβίασε τις νόμιμες εντολές του προσωπικού, αλλά και τους όρους που έχει θέσει το συμβούλιο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού.

Εν κατακλείδι θα συνιστούσαμε σε όσους ασχολούνται με ζητήματα πού άπτονται της σωφρονιστικής πολιτικής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για αυτά πού διακινούν, να διαθέτουν αποδείξεις για όσα ισχυρίζονται και να γνωρίζουν ότι η Πολιτεία και τα όργανά της εφαρμόζουν για όλους τους κρατουμένους την κείμενη νομοθεσία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο Κράτος Δικαίου.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024