Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Porsche Macan EV: Με πλωτό alter ego

Porsche Macan EV: Με πλωτό alter ego

H Porsche συμπράττει με ναυπηγική εταιρεία που θα κατασκευάσει το ηλεκτρικό πλωτό alter ego της Macan ΕV που με αυτή την αφορμή κάνει μια ακόμα ινκόγκνιτο εμφάνιση με την μορφή σκίτσου

Η γερμανική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι η νέα και αμιγώς ηλεκτρική Macan θα κάνει την εμφάνισή της έως τις αρχές του 2024, φροντίζοντας να δημοσιοποιήσει αρκετά από τα χαρακτηριστικά του μοντέλου που θα αποτελέσει, τομή για την συνέχεια της ηλεκτρικής εξέλιξης δια χειρός Porsche.

Η νέα αφορμή προκειμένου η γερμανική φίρμα να δώσει στη δημοσιότητα λίγα ακόμα στοιχεία για την νέα Macan EV, εν προκειμένω για την αισθητική της, αποτέλεσε η συνεργασία της με την αυστριακή ναυπηγική εταιρεία Frauscher. Σύμφωνα με τις συστάσεις, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιρειών, η νέα Macan EV θα αποκτήσει και ένα πλωτό ισοδύναμο με την μορφή ενός ηλεκτρικού σκάφους 8,6 μέτρων το οποίο θα αξιοποιεί το ίδιο ηλεκτρικό σύνολο με το SUV και θα κατασκευαστεί από την αυστριακή εταιρεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, δημοσιεύτηκε ένα νέο σκίτσο που αποτυπώνει την Macan EV και το σκάφος δίνοντας λίγες ακόμα πληροφορίες για την πρώτη που δείχνει να θυμίζει την αισθητική γραμμή των Taycan αλλά και Panamera όπως υπαγορεύει η αναλογίες της οροφής, η χάραξη του καπό αλλά και τα φωτιστικά σώματα.

Ανεξαρτήτως όσων αποκαλύπτει το νέο σκίτσο, όπως είναι γνωστά η νέα Macan EV θα βασιστεί σε μια νέα αρχιτεκτονική, μετεξέλιξη της PPE όπου βασίζεται η Taycan και η οποία θα φιλοξενεί μπαταρία χωρητικότητας περίπου 100 kWh με κύκλωμα φόρτισης 800 Volt. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά την απόδοση, η ισχυρότερη έκδοση της Macan ΕV αναμένεται να ξεπεράσει τους 610 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής.

Σε ό,τι αφορά το πλωτό alter ego της θα βασιστεί στο Frauscher 858 Fantom Air της αυστριακής φίρμας υιοθετώντας την ονομασία Frauscher x Porsche 850 Fantom Air και αναμένεται να υιοθετήσει δύο σύγχρονα ηλεκτρικά μοτέρ αντίστοιχης τεχνολογίας της Macan και την ίδια τεχνολογία φόρτισης των 800 Volt χωρίς προς το παρόν να έχουν ανακοινωθεί τα μεγέθη χωρητικότητας της μπαταρίας όσο και της ισχύος.

Το σκάφος αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του το 2024 λίγο μετά την πρεμιέρα της Macan EV.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024