Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Συναγερμός σε όλη τη χώρα για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

Ουκρανία: Συναγερμός σε όλη τη χώρα για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

Ουκρανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας και εκρήξεις από τα δυτικά μέχρι τα νότια της Ουκρανίας.

Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας κηρύχθηκε σε όλη την Ουκρανία τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία).

Αξιωματούχοι έκαναν λόγο μέσω Telegram για εκρήξεις σε διάφορες περιοχές, από τη Λβιβ (δυτικά), πολύ μακριά από τα μέτωπα, ως τη Χερσώνα (νότια). Δεν έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής.

Σύγκρουση «πυρηνικών δυνάμεων»

Χθες Πέμπτη, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι «Οι επιθετικές πολιτικές των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ, που οδηγούν σε μια ολοένα βαθύτερη εμπλοκή στη στρατιωτική αντιπαράθεση, μπορεί να οδηγήσουν σε άμεση σύγκρουση μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων».

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, η κα Ζαχάροβα είπε επίσης πως «ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι με τις επιθετικές πολιτικές που έχουν ως στόχο την πρόκληση στρατηγικής ήττας στη Ρωσία, στον ουκρανικό πόλεμο οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν να αυξάνουν τα διακυβεύματα και να παρασύρονται όλο και πιο βαθιά στη στρατιωτική σύγκρουση».

Πρόσθεσε ότι «δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε για άλλη μια φορά την ουσία των στρατηγικών κινδύνων που προκύπτουν σε αυτό το πλαίσιο και τον δυνητικά καταστροφικό χαρακτήρα των περαιτέρω εξελίξεων σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο».

Η Ρωσία έχει πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης και «στέλνει συστηματικά σήματα απογοήτευσης στις δυτικές χώρες», κατέληξε η ρωσίδα αξιωματούχος.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024