Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγιστάνας δεν μπήκε στο υποβρύχιο αν και του έκαναν έκπτωση 100.000 δολάρια – Τα SMS με τον CEO της OceanGate

Μεγιστάνας δεν μπήκε στο υποβρύχιο αν και του έκαναν έκπτωση 100.000 δολάρια – Τα SMS με τον CEO της OceanGate

«Ήταν πεπεισμένος ότι το ταξίδι ήταν ασφαλέστερο από το να περνάς τον δρόμο» λέει ο Jay Bloom για τον CEO της OceanGate.

Ο μεγιστάνας Jay Bloom απέρριψε την πρόταση της OceanGate για το ταξίδι με το υποβρύχιο Titan στο ναυάγιο του Τιτανικού και σίγουρα αισθάνεται τυχερός και δικαιωμένος.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει δημοσιεύοντας τις συνομιλίες του με τον CEO της OceanGate, Στόκτον Ρας, η εταιρεία του προσέφερε μια επιπλέον –διόλου ευκαταφρόνητη- έκπτωση 100.000 δολαρίων αλλά ο Bloom επέμεινε να μην κάνει το –τελικά μοιραίο- ταξίδι. Οι ανησυχίες του για την ασφάλεια ήταν, όπως λέει μεγαλύτερες από τον πόθο για εξερεύνηση.

Στα SMS που αντάλλαξε με τον Ρας και δημοσιεύει η DailyMail, ο Ρας του προσφέρει έκπτωση 100.000 δολαρίων, δηλαδή 150.000 δολάρια «το κεφάλι», έναντι των 250.000 δολαρίων που ήταν η τιμή του εισιτηρίου.

«Πίστευε ότι είναι πιο ασφαλές από το να διασχίσεις τον δρόμο»

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Jay Bloom μοιράζεται ότι είχε εκμυστηρευτεί τις ανησυχίες του στον Ρας αλλά, όπως λέει, «ήταν πεπεισμένος ότι ήταν ασφαλέστερο από το να διασχίσεις τον δρόμο.

«Του είχα εκφράσει τις ανησυχίες μου για την ασφάλεια του ταξιδιού και μου είχε πει ότι αν και προφανώς υπάρχει κίνδυνος, “είναι ασφαλέστερο από το πετάς με ελικόπτερο ή να κάνεις scuba diving”. Ήταν απολύτως πεπεισμένος ότι ήταν ασφαλέστερο από το να διασχίσεις τον δρόμο. Είμαι σίγουρος ότι το πίστευε μέσα από την ψυχή του. Αλλά έκανε λάθος» γράφει ο μεγιστάνας στην ανάρτησή του.


«Ένας  φίλος του γιου μου έκανε έρευνα για το τι θα μπορούσε να πάει στραβά και το παιδί έχει τρομάξει. Είναι ενθουσιασμένος για το ταξίδι αλλά ανησυχεί για τους κινδύνους» γράφει σε ένα από τα μηνύματά του στον Στόκτον Ρας ο Bloom, με τον CEO της OceanGate να απαντά αφήνοντας αιχμές ότι ο φίλος ήταν απλά ανενημέρωτος.

Ο μεγιστάνας συνεχίζει εκφράζοντας φόβους για την επαφή του υποβρυχίου με μια φάλαινα ή ένα γιγάντιο καλαμάρι και αν θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη στο σκάφος με τον Ρας να είναι ξεκάθαρος: «Αν και υπάρχει προφανώς κίνδυνος, είναι πολύ πιο ασφαλές από το να πετάς με ελικόπτερο ή ακόμη και από καταδύσεις, δεν έχει υπάρξει καν τραυματισμός σε 35 χρόνια σε μη στρατιωτικά υποβρύχια».

Ο Jay Bloom εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο των πέντε επιβαινόντων του υποβρυχίου και προτρέπει να ζούμε κάθε μέρα στο έπακρο γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει το αύριο.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024