Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Πλοίο με 50 μετανάστες πλέει ακυβέρνητο σε διεθνή χωρικά ύδατα

Ιταλία: Πλοίο με 50 μετανάστες πλέει ακυβέρνητο σε διεθνή χωρικά ύδατα

Ξεκίνησε από τη Λιβύη που δεν μπορεί να απαντήσει στην έκκληση σε βοήθεια, λόγω του ότι σήμερα είναι Παρασκευή, ημέρα αργίας για τους μουσουλμάνους.

Νέο πλοίο με 50 μετανάστες, το οποίο ξεκίνησε από την Λιβύη βρίσκεται ακυβέρνητο σε διεθνή χωρικά ύδατα, στην κεντρική Μεσόγειο.

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ο συναγερμός σημάνθηκε από την ΜΚΟ Alarm Phone, η οποία πρόσθεσε ότι στην βάρκα εισέρχεται νερό.

Ημέρας αργίας για… διάσωση

Στην ίδια θαλάσσια περιοχή βρίσκεται επίσης ένα ιταλικό αλιευτικό, ενώ οι λιβυκές αρχές, φέρονται να δήλωσαν ότι δεν μπορούν να απαντήσουν στην έκκληση σε βοήθεια, λόγω του ότι σήμερα είναι Παρασκευή, ημέρα αργίας για τους μουσουλμάνους.

Η ανθρωπιστική οργάνωση έχει απευθύνει έκκληση στις αρχές της Ιταλίας και της Μάλτας να διενεργήσουν «μια γοργή διάσωση για να μεταφέρουν τους μετανάστες σε ασφαλές έδαφος» και να μην τους αφήσουν να πεθάνουν στη θάλασσα».

«Κατάσταση εκτάκτης μεταναστευτικής ανάγκης»

Η Ιταλία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε «κατάσταση εκτάκτης μεταναστευτικής ανάγκης», που της επιτρέπει να κανονίσει τη μεταφορά των μεταναστών και τον γοργό επαναπατρισμό τους χωρίς την έγκριση πρώτα του κοινοβουλίου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης εφαρμόστηκε λόγω του αυξανόμενου αριθμού των μεταναστών που φτάνουν στα ιταλικά εδάφη, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο.

Μέχρι σήμερα οι αρχές της γειτονικής χώρας έχουν καταγράψει πάνω από 60.000 μεταναστών, που είναι αριθμός διπλάσιος από αυτόν που είχε καταγραφεί το πρώτο μισό του 2022.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024