Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκος Πιερρακάκης: Ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια σύγχρονη και φωτεινή Ελλάδα!

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια σύγχρονη και φωτεινή Ελλάδα!

Στο διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής, εστιάζοντας στα πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας την προηγούμενη τετραετία, καθώς και όσα πέτυχε ο ίδιος στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε εκδήλωση της ΔΕΕΠ της ΝΔ στο θέατρο «Στ. Κουγιουμτζής» του δήμου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών, Κυριάκος Πιερρακάκης, που στάθηκε στη σημασία της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες των εκλογών της 25ης Ιουνίου, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο έργο του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να λύνεις εκκρεμότητες του χθες και πιστέψτε με το 2019 το ξέρετε πολύ καλά όλοι οι εκκρεμότητες ήταν πάρα πάρα πολλές. Για παράδειγμα στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης κάποια πράγματα στη χώρα ήρθαν επιτέλους στον…αιώνα μας. Πιο πριν ήταν στον προηγούμενο αιώνα», ανέφερε αρχικά.

«Σκεφτείτε μόνο τι είναι ο ΕΦΚΑ. Ήταν μια ενοποίηση των ταμείων που έγινε μόνο στην ταμπέλα. Στην πραγματικότητα αν είχε γίνει σοβαρή ενοποίηση των ταμείων, οι συντάξεις θα έπρεπε να δίνονται στην ώρα τους. Κανείς όμως μέχρι σήμερα, δεν είχε ψηφιοποιήσει την ασφαλιστική ιστορία. Και αυτή η διαδικασία μπορεί να ακούγεται απλή, αλλά είναι πάρα πολύ πολύπλοκη για να γίνει στην πράξη. Μας πήρε κάποια χρόνια να το λύσουμε κι ακόμη θέλουμε χρόνο μέχρι το τέλος του έτους», προσέθεσε.

«Για να γίνει μία κίνηση ακινήτου. Για να γίνουν πάρα πολλά πράγματα που χρειαζόταν γραφειοκρατικές διαδικασίες, που σε άλλες χώρες θέλουν λίγες εβδομάδες, λίγες ημέρες, εδώ χρειαζόμασταν μήνες ή και σε κάποιες περιπτώσεις χρόνια. Αυτή είναι περίπου μία σύνοψη για το τι παρέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019. Και τέσσερα χρόνια μετά, παραδίδει τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι την παρέλαβε. Και την παραδίδει στην κρίση του εκλογικού σώματος υπό την εξής έννοια.

Κάποτε συζητούσαμε για το αν θα παραμείνουμε στην Ευρώπη. Δηλαδή στο μεγάλο κεκτημένο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας. Και τώρα, η Ελλάδα έχει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης, ενώ το ελληνικό χρέος πέφτει. Πετύχαμε πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με τον κατώτατο και τον μέσο μισθό, ενώ υπήρξαν και άλλες κατακτήσεις στον ‘πυρήνα’ του τι σημαίνει να ηγείσαι μιας χώρας», συμπλήρωσε σύμφωνα με το GrTimes.gr.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές της Κυριακής διεκδικεί την ανάληψη της ευθύνης»

Ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε επίσης ότι ο πρωθυπουργός κατάφερε να εφαρμόσει το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ παράλληλα κλήθηκε να διαχειριστεί μεγάλες διεθνείς κρίσεις, κάτι που αποτελεί ενδιαφέρον στοιχείο για τον ιστορικό του μέλλοντος.

«Από τη μια λοιπόν υπήρχαν εκκρεμότητες και από την άλλη ο πρωθυπουργός κλήθηκε να διαχειριστεί κρίσεις.  Και αν συζητούσαμε το 2019 και λέγαμε ότι θα γίνουν τα κάτωθι, φερειπείν θα έρθει μια παγκόσμια πανδημία που είχε να έρθει από το 1917 και την ισπανική γρίπη, θα έρθει ενεργειακή κρίση που είχε να συμβεί από το 1970, θα έρθει κρίση πληθωρισμού, θα έρθει υβριδική κρίση στον Έβρο και στα νησιά, θα γίνει πόλεμος στα ευρωπαϊκά σύνορα και όλα αυτά θα έρθουν μαζί και θα τηρήσουμε και το πρόγραμμά μας, δεν θα γινόταν ιδιαίτερα πιστευτό. Όμως συνέβη.

Και ήταν πολύ ενδιαφέρον για τη ματιά του ιστορικού του μέλλοντος αλλά και τη ματιά του πολίτη, να παρατηρεί κανείς τον πρωθυπουργό. Και το πρωί να κάνουμε συσκέψεις για το τι θα κάνουμε με τις συντάξεις, για το πώς θα διαχειριστούμε πτυχές της πανδημίας το μεσημέρι και το απόγευμα πως θα λύσουμε άλλες εκκρεμότητες που αφορούσαν την Υγεία και την Παιδεία. Αυτό είναι που διεκδικεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές της Κυριακής. Την ανάληψη της ευθύνης», κατέληξε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην εκδήλωση σημειώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάνε την Κυριακή «από τους πολίτες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια σύγχρονη και πιο φωτεινή Ελλάδα!».

Η ανάρτηση

«Η ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου μας βρίσκει στην Καλαμαριά, στην εκδήλωση της Α’ ΔΕΕΠ Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή ζητάμε από τους πολίτες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ψήφο εμπιστοσύνης σε μια σύγχρονη και πιο φωτεινή Ελλάδα!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024