Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ταξίδι με το αυτοκίνητο: Τι πρέπει να φροντίσεις πριν γεμίσεις το πορτμπαγκάζ

Ταξίδι με το αυτοκίνητο: Τι πρέπει να φροντίσεις πριν γεμίσεις το πορτμπαγκάζ

Ο έλεγχος του αυτοκινήτου πριν το ταξίδι είναι απαραίτητος

Οι βαλίτσες σας είναι γεμάτες. Η προορισμός έχει βρεθεί… και η αντίστροφη μέτρηση για το ταξίδι σας έχει ξεκινήσει.

Πόσο έτοιμο είναι όμως το αυτοκίνητό σας για το ταξίδι; Η προετοιμασία του αυτοκινήτου σας είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη της προετοιμασίας του καλοκαιρινού ταξιδιού σας αν δεν θέλετε να  μετατραπεί στον χειρότερο εφιάλτη σας.

Είτε σκοπεύετε να μετακινηθείτε πλήρως οδικώς, είτε να μεταφέρετε ακτοπλοϊκά τον τετράτροχο σύντροφο σε κάποιο νησί, η άριστη κατάστασή του αποτελεί αδιαπραγμάτευτη συνθήκη.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν για να προετοιμάσετε σωστά το όχημα σας.

Ελέγξτε τα ελαστικά και την πίεση των ελαστικών

Επιθεωρήστε και τα τέσσερα ελαστικά και, αν έχετε, το εφεδρικό ελαστικό επίσης. Αναζητήστε κοψίματα, αυλάκια ή εξογκώματα στο πλευρικό τοίχωμα.

Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών όταν το αυτοκίνητο είναι ρελαντί και τα ελαστικά είναι κρύα. Φουσκώστε όπως χρειάζεται στη συνιστώμενη πίεση του κατασκευαστή του οχήματος

Δοκιμάστε την μπαταρία

Ελέγξτε την μπαταρία του αυτοκινήτου πριν ξεκινήσετε. Ζητήστε από έναν επαγγελματία να κάνει έναν έλεγχο μπαταρίας για να προσδιορίσει την υπολειπόμενη χωρητικότητα.

Συμπληρώστε λάδι κινητήρα και άλλα υγρά

Ελέγξτε ότι το λάδι κινητήρα, το ψυκτικό υγρό και τα υγρά των φρένων, αν βρίσκονται στα σωστά επίπεδα για ασφαλή λειτουργία του οχήματος. Όταν προσθέτετε υγρά, χρησιμοποιήστε προϊόντα που πληρούν τις προδιαγραφές.

Μην ξεχάσετε να προσθέστε και υγρό πλύσης για το παρμπρίζ. Μπορείτε να το κάντε εύκολα σε οποιοδήποτε βενζινάδικο.

Διατηρήστε το AC σε λειτουργία δροσερό

Κάντε ένα test drive με το κλιματιστικό σε λειτουργία. Εάν παρατηρήσετε μείωση της ικανότητας ψύξης, επισκεφθείτε ένα συνεργείο αυτοκινήτων. Επίσης, επιθεωρήστε και αντικαταστήστε το φίλτρο καμπίνας όπως χρειάζεται.

Ελέγξετε όλα τα φώτα

Ένας άλλος σημαντικός έλεγχος που πρέπει να εξετάσετε είναι να δοκιμάσετε όλα τα φώτα του αυτοκινήτου σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι σε κατάσταση λειτουργίας. Αυτό περιλαμβάνει προβολείς αυτοκινήτου, φώτα φρένων, φως όπισθεν, ενδείξεις και εσωτερικά φώτα καμπίνας.

Συμπληρώστε τις προμήθειες του κιτ έκτακτης ανάγκης

Διατηρείτε ένα καλά εφοδιασμένο κιτ έκτακτης ανάγκης στο όχημά σας. Συμπεριλάβετε φακό και επιπλέον φρέσκες μπαταρίες, καλώδια ενίσχυσης μπαταρίας αυτοκινήτου, αλλά και πυροσβεστήρα. Αχρείαστο αλλά και απαραίτητο είναι ένα μίνι φαρμακείο και ένα προειδοποιητικό τρίγωνο.

Πλύσιμο

Θα σκέφτεστε ότι γιατί να το πλύνετε αφού θα λερωθεί από άμμο και σκόνη. Και όμως το πλύσιμο του αυτοκινήτου θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε κάθε σπιθαμή του οχήματος ας καλύτερα από κάθε άλλο τρόπο. Τυχόν χτυπήματα, γρατζουνιές αλλά και λεπτομέρειες στο εσωτερικό που δε γνωρίζατε. Τοποθετήστε και ένα ωραίο αρωματικό με διακριτικό άρωμα μέσα στην καμπίνα.

Τα πάντα για το αυτοκίνητο θα τα βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία και σε συμφέρουσες τιμές στο SHOPFLIX.gr προκειμένου να είστε έτοιμοι για το ταξίδι σας. Κάντε τις προμήθειες που χρειάζεστε και επιλέξτε την υπηρεσία παράδοσης SHOPFLIX ME TH MIA προκειμένου να τα λάβετε όλα σε μια αποστολή άμεσα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Και για πιο εύκολες και γρήγορες αγορές κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή SHOPFLIX.

Αν λοιπόν τα έχετε κάνει όλα φορτώστε και τις μπαγκαζιέρες σας, βάλτε βενζίνη και bon voyage!

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024