Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ενηλικίωση του Εμπαπέ κοστίζει 200 εκατ ευρώ…

Η ενηλικίωση του Εμπαπέ κοστίζει 200 εκατ ευρώ…

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι πλέον σε δυσχερή θέση στην Παρί. Και ο λόγος είναι προφανής

Ο κακός χαμός εδώ και λίγη ώρα στα κορυφαία ποδοσφαιρικά Media της Ευρώπης από το «τελεσίγραφο» της PSZ προς τον Κιλιάν Εμπαπέ: «Ανανεώνεις ή φεύγεις» είναι το λιτό και περιεκτικό μήνυμα του εμίρη του Κατάρ προς το «Χρυσό Αγόρι».

Και έστω με χαρακτηριστική καθυστέρηση, ο 24χρονος φορ καλείται να πετύχει ίσως το… μοναδικό που πραγματικά λείπει από την σπουδαία συλλογή του. Να ενηλικιωθεί ποδοσφαιρικά…

Είναι σπάνιο στη «διαμάχη» ανάμεσα σε ένα club και έναν ποδοσφαιριστή, η κοινή γνώμη να ταχθεί υπέρ της ομάδας. Στην περίπτωση της Παρί και του Εμπαπέ όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για να σκεφτείς κάτι λιγότερο από το γεγονός ότι οι Παριζιάνοι και πολύ άντεξαν.

Πλήρωσαν για χάρη του 180 εκατ ευρώ το καλοκαίρι του 2018 στη Μονακό, του προσφέρουν κάτι σε 70 εκατ ευρώ τον χρόνο σε ετήσια βάση και τον ακούν μέρα παρά μέρα να λέει πως θα αποχωρήσει του χρόνου ως ελεύθερος.

Προφανώς είναι δικαίωμα του να κάνει ότι θέλει. Είναι δικαίωμα και του club όμως κάποια στιγμή να προασπίσει τα συμφέροντα του σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο ζει μια παράξενη τάξη πραγμάτων. Είναι καμιά δεκαριά χρόνια τώρα η μόδα του «signing on fee», η απαίτηση δηλαδή των ελεύθερων ποδοσφαιριστών και των ατζέντηδων να ζητούν από την «επόμενη» ομάδα κάτι λιγότερο από τα χρήματα μεταγραφής που θα έδιναν στην προηγούμενη.

Η Ρεάλ δηλαδή –που ο κόσμος το έχει τούμπανο- θα κληθεί να δώσει καμιά 100αριά εκατ ευρώ bonus υπογραφής στον Εμπαπέ, έξω από το συμβόλαιο που θα υπογράψει μαζί του κλπ. Και θα είναι και τρόπον τινά ικανοποιημένη διότι οι ενδεχόμενες απαιτήσεις της PSZ θα ήταν τουλάχιστον οι «διπλές».

Απαραίτητη σημείωση: Οι Γάλλοι και το Κατάρ που τους χρηματοδοτεί δεν είναι ακριβώς… Αγγελάκια του ποδόσφαιρου. Αντίθετα ευθύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό για αυτή την τάξη πραγμάτων, παραβιάζοντας σε ετήσια βάση το FFP άλλα και κάθε βάση υγιούς ανταγωνισμού εκτινάσσοντας τις αποδοχές των ποδοσφαιριστών κλπ.

Είναι οι πρώτοι που έδειξαν να μην λογαριάζουν τα χρήματα σκάβοντας έναν λάκκο που αργά ή γρήγορα θα έπεφταν και οι ίδιοι μέσα. Δεν γίνεται όμως να τους έχει στοιχίσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο κάποιος, ακόμη και ο Εμπαπέ, και να τον βλέπουν να μην τους λογαριάζει έστω για τα βασικά…

Με βάση την ισπανική τηλεοπτική εκπομπή El Chiringuito, στη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων του ποδοσφαιριστή με τη διοίκηση ακούστηκε ως τιμή πώλησης το ποσό των 200 εκατ ευρώ.

Η ίδια πηγή επικαλείται ασφαλείς πληροφορίες που παρουσιάζουν έτοιμη την Ρεάλ να βάλει άμεσα 120 εκατ ευρώ στο τραπέζι. Η υπόθεση του καλοκαιριού για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, μόλις ξεκίνησε και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο… Γιατί εντάξει αν όντως οι Μαδριλένοι βρουν έναν τρόπο να δώσουν happy end.

Αν όμως εμφανιστεί άλλος ενδιαφερόμενος τι θα συμβεί, με τον Εμπαπέ να μπορεί τον Γενάρη να υπογράψει όπου θέλει ως ελεύθερος;

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024